Αυστραλία, κορονοϊός: Ώρες αποκλειστικά για ηλικιωμένους εφάρμοσαν τα σούπερ μάρκετ
Ανάμεικτες αντιδράσεις για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου

Για πρώτη φορά σήμερα το πρωί και επί μία ώρα πολλά σούπερ μάρκετ στην Αυστραλία άνοιξαν τις πόρτες τους αποκλειστικά για τους ηλικιωμένους προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν πιο εύκολα τα ψώνια τους εν μέσω του πανικού που κυριαρχεί στους καταναλωτές λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Έξω από κάποια καταστήματα στη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές αναμονής από πολύ νωρίς και κάποιοι πελάτες τελικά αναχώρησαν με άδεια χέρια.

«Είναι η πρώτη ημέρα που θέτουμε σε ισχύ αυτό το ειδικό ωράριο και γνωρίζουμε ότι δεν πήγαν όλα τέλεια στα καταστήματά μας», παραδέχθηκε σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια των Woolworths Supermarkets Κλερ Πίτερς, αφού η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργεί τα καταστήματά της από τις 7 ως τις 8 κάθε πρωί αποκλειστικά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι υπεύθυνοι πήραν μαθήματα και θα συνεχίσουν όλη την εβδομάδα αυτή την πρωτοβουλία, πρόσθεσε η Πίτερς.

Παρόλο που μέλη ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας προσπάθησαν επί μία ώρα να εμποδίσουν την είσοδο στα σούπερ μάρκετ στους καταναλωτές που ήταν κάτω των 60 ετών, σε πολλά καταστήματα τα ράφια άδειασαν.

Και στο Woolworths του Νιούτραλ Μπέι, βόρεια του Σίδνεϊ, οι αντιδράσεις ήταν μικτές.

«Αυτό το μέτρο είναι σημαντικό, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προχωρήσουν. Θα έπρεπε να ενισχύσουν τις παραδόσεις κατ’ οίκον διότι δεν θα έπρεπε να βλέπουμε ανθρώπους 93 ετών να κάνουν ψώνια», δήλωσε η 71χρονη Άιρι Βόικο.

Άλλος πελάτης που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του είπε ότι ένιωσε άσχημα που χρειάστηκε να συνωστιστεί σε ένα μέρος με άλλους ηλικιωμένους, μία από τις ομάδες που θεωρούνται ευπαθείς.

Κάποιοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία. «Πήγε πολύ καλά σήμερα το πρωί. Συγχαρητήρια στα Woolworths. Όλος ο κόσμος συμπεριφέρθηκε καλά», δήλωσε ο 75χρονος Μαξ Χιλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικά άρθρα

Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας
Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας
Υπάρχει πραγματική ανάγκη στην Ελλάδα του σήμερα να πρέπει να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της δημοκρατικής κοινωνίας για να καταφέρει ένας...
Για τον Βασίλη Δημάκη: Περί Σωφρονισμού και (Επι)Κοινωνίας