Κίνα: 26 νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το ξενοδοχείο χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα πολίτες λόγων της επιδημίας του νέου κορονοϊού

Σε 26 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην Κίνα το οποίο χρησιμοποιούνταν για να τίθενται σε καραντίνα πολίτες λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua.

Από τους 71 ανθρώπους που παγιδεύτηκαν το Σάββατο στα ερείπια του ξενοδοχείου δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως τρεις παραμένουν εγκλωβισμένοι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα αίτια της κατάρρευσης του ξενοδοχείου Σιντζιά, που βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Τσιουαντζόου της επαρχίας Φουτζιάν, δεν είναι ακόμη γνωστά.

Πρόσφατα το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί σε χώρο καραντίνας για ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από τον ιό SARS-CoV-2. Όλοι οι ένοικοί του είχαν βρεθεί αρνητικοί στον νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την εφημερίδα Quanzhou Evening News.

Το κτίριο «είχε κατασκευαστεί παράνομα και είχαν γίνει πολλές παραβιάσεις του οικοδομικού κανονισμού», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η ανακαίνιση του πρώτου ορόφου είχε ξεκινήσει το σεληνιακό Νέο Έτος, το οποίο φέτος ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Οι εργάτες, οι οποίοι συνέχιζαν να εργάζονται ακόμη το Σάββατο, είχαν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι μία κολώνα είχε παραμορφωθεί λίγο πριν την κατάρρευσή του, πρόσθεσε το υπουργείο.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

astynomia (2)
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της
Τραγωδία στον Πειραιά: Προσήχθη ο σύντροφος της 25χρονης που έπεσε από τον 7ο όροφο – Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Πτώση 25χρονης στον Πειραιά: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, εξετάζεται ο σύντροφός της
myschool
MySchool: Η νέα μεγάλη αλλαγή σε ΑΦΜ και πιστοποιητικά γέννησης για γονείς
Πώς η διασύνδεση με το Μητρώο Πολιτών απαλλάσσει χιλιάδες γονείς από έγγραφα και απλοποιεί τις εγγραφές στα σχολεία
MySchool: Η νέα μεγάλη αλλαγή σε ΑΦΜ και πιστοποιητικά γέννησης για γονείς