Κύπρος: Έκρηξη βόμβας στον ειδησεογραφικό όμιλο MC Digital Media
Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομιλού MC Digital Media (Cyprus Times), στη Λεμεσό, τα ξημερώματα της Τετάρτης

Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η διεύθυνση του ομίλου διαμηνύει ότι τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν θα φιμώσουν το δημοσιογραφικό έργο. Τη βομβιστική επίθεση κατά της Cyprus Times καταδίκασε η κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00, και σύμφωνα με πυροτεχνουργό οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην κύρια είσοδο των γραφείων του δημοσιογραφικού ομίλου στην οδό Καμελίας, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ομίλου.

«Η Αστυνομία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι στα χέρια της με σκοπό να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της MC Digital Media ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Γενικός Διευθυντής της MC Digital Media Χρίστος Μαραγκός διαμήνυσε «προς πάσα κατεύθυνση» ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης προς κανέναν και συμπλήρωσε πως «αντίθετα, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και πάνω από όλα μας πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας». «Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκίνητο
Τι αποκαλύπτει ο αριθμός κυκλοφορίας ενός οχήματος – Τι μπορείτε να ελέγξετε νόμιμα online
Η υπηρεσία Open Car στο gov.gr δείχνει αν ένα όχημα είναι κλεμμένο, ανασφάλιστο ή σε ακινησία – Τι ισχύει για πρόστιμα και κυρώσεις
Τι αποκαλύπτει ο αριθμός κυκλοφορίας ενός οχήματος – Τι μπορείτε να ελέγξετε νόμιμα online
ΑΠΘ
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Ποιοι σπιλώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»
ΑΠΘ: «Ποιος ή ποιοι διέδωσαν το άθλιο ψέμα ότι οι Πρυτανικές Αρχές, ο Κοσμήτορας ή οποιοσδήποτε άλλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είχαν δώσει...
Πρυτανικές Αρχές ΑΠΘ: «Ποιοι σπιλώνουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο;»
Γυναίκα υπέστη έμφραγμα
Έμφραγμα: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε και πώς να αντιδράσουμε εγκαίρως
Ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Καλλιέρης εξηγεί πότε το έμφραγμα εμφανίζεται «σιωπηλά», ποια συμπτώματα είναι ύποπτα και τι σώζει ζωές
Έμφραγμα: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσουμε και πώς να αντιδράσουμε εγκαίρως