Κύπρος: Έκρηξη βόμβας στον ειδησεογραφικό όμιλο MC Digital Media
Έκρηξη βόμβας στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομιλού MC Digital Media (Cyprus Times), στη Λεμεσό, τα ξημερώματα της Τετάρτης

Η Αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ η διεύθυνση του ομίλου διαμηνύει ότι τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν θα φιμώσουν το δημοσιογραφικό έργο. Τη βομβιστική επίθεση κατά της Cyprus Times καταδίκασε η κυβέρνηση και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από την έκρηξη, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 02:00, και σύμφωνα με πυροτεχνουργό οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην κύρια είσοδο των γραφείων του δημοσιογραφικού ομίλου στην οδό Καμελίας, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ομίλου.

«Η Αστυνομία βρίσκεται στα αρχικά στάδια και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει κάτι στα χέρια της με σκοπό να προσδιορίσουμε την κατεύθυνση της εγκληματικής αυτής ενέργειας», ανέφερε σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της MC Digital Media ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι η άμεση εξιχνίαση, η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ο Γενικός Διευθυντής της MC Digital Media Χρίστος Μαραγκός διαμήνυσε «προς πάσα κατεύθυνση» ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα αποτελέσουν κίνητρο εκφοβισμού και φίμωσης προς κανέναν και συμπλήρωσε πως «αντίθετα, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και πάνω από όλα μας πεισμώνουν για συνέχιση της σωστής δημοσιογραφίας».

Σε γραπτή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας». «Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικός
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σοβαρά κενά και «αμφισβητούμενες» τοποθετήσεις - Τι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κενά αναπληρωτών – Ανεπαρκείς οι προσλήψεις στην Α΄ φάση του 2025;
μουσείο
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης
Όλοι οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να αποκτήσουν τριετή κάρτα ελεύθερης εισόδου σε κρατικά μουσεία και αρχαιολογικούς...
Εκπαιδευτικοί: Κάρτα ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Πλήρης οδηγός έκδοσης