Ο Νταν Μπράουν κυκλοφορεί το πρώτο του παιδικό βιβλίο
Πολυτάλαντος ο συγγραφέας των παγκόσμιων best seller «Κώδικας Ντα Βίντσι», «Ιλουμινάτι» κ.α

Ο Νταν Μπράουν, γνωστός μας από το βιβλίο «Κώδικας Da Vinci», είναι πολυτάλαντος. Εκτός από συγγραφέας και μουσικοσυνθέτης, προκύπτει και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά: την 1η Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει σε 27 χώρες το «Wild Symphony», εικονογραφημένο από την Ουγγαρέζα εικονογράφο Σούζαν Μπάτορι, και θα συνοδεύεται από άλμπουμ με συνθέσεις κλασικής μουσικής του Μπράουν (τις συνθέσεις θα ερμηνεύει η Zagreb Festival Orchestra).

«Μου αρέσει να αφηγούμαι ιστορίες και στα μυθιστορήματά μου πάντα προσπαθώ να συνυφάνω ποικίλα θέματα» υπογράμμισε, σε ανακοίνωσή του, ο Μπράουν. Στο "Wild Symphony", ενθουσιάστηκα με την προοπτική να χτίσω πάνω σε αυτή την ιδέα και να δημιουργήσω πραγματικά μια εμπειρία σε πολλά επίπεδα, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρεις γλώσσες: τέχνη, μουσική και λέξεις. Με τον ίδιο τρόπο που μια όπερα αιχμαλωτίζει το ακροατήριό της με όμορφα σκηνικά, δραματική μουσική και λυρικό δράμα. Το "Wild Symhony" προσπαθεί να είναι μια γιορτή για τα μάτια, τα αυτιά και το μυαλό, ταυτόχρονα, μια γιορτή στην οποία βυθίζεσαι».

Πηγή έμπνευσης για το καινούργιο βιβλίο ήταν, σύμφωνα με τον συγγραφέα, κλασικές παιδικές ιστορίες όπως «Ο Πέτρος και ο Λύκος», αλλά και εικονογραφημένα βιβλία που διάβαζε στα παιδικάτα του. Σε αυτό, ένας κάποιος Μαέστρος Πόντικας επισκέπτεται διάφορα ζώα που είναι φίλοι του -μεταξύ των οποίων, τσίτα, καγκουρό και γαλάζιες φάλαινες-, εισάγοντας καθ' οδόν έννοιες όπως επίγνωση και συμπόνια.

Οι μικροί αναγνώστες θα μπορούν να διαβάζουν το βιβλίο με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο, σελίδα τη σελίδα ή, να ακούν τις μουσικές συνθέσεις καθώς διαβάζουν -μία για κάθε ζώο-, μέσω μιας ελεύθερης χρήσης διαδραστικής εφαρμογής στο έξυπνο κινητό τους. Λόγω του ότι η εφαρμογή έχει ενσωματωμένη δυνατότητα διευρυμένης πραγματικότητας θα μπορούν να παίζουν την κατάλληλη σύνθεση για κάθε σελίδα κρατώντας την κάμερα του κινητού τους πάνω από τη σελίδα. Το downloading της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμο δωρεάν, είτε από το διαδίκτυο, είτε μέσω του κώδικα QR της έκδοσης.

Ο Νταν Μπράουν, πάντως, δεν παραμελεί τους μεγαλύτερης ηλικίας θαυμαστές του: ετοιμάζει ήδη ένα καινούργιο θρίλερ με ήρωα τον Ρόμπερτ Λάνγκτον.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό και οργή - Το θύμα κρατούσε μαχαίρι, ωστόσο βρισκόταν σε απόσταση και δεν αποτελούσε άμεση απειλή
ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο