Μεξικό: Ομαδικός τάφος με 24 πτώματα
Οι μεξικανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, ότι ανέσυραν τα πτώματα 24 ανθρώπων από ομαδικό τάφο στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν, η οποία μαστίζεται από τη δράση των καρτέλ των ναρκωτικών.

Όπως δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός εισαγγελέας, Άντριαν Λόπες, αρκετά από τα θύματα είχαν αποκεφαλιστεί και διαμελιστεί προτού ταφούν σε μια εγκαταλελειμμένη οικοδομή, στην κωμόπολη Κομάνχα.

Σύμφωνα με τον Λόπες, τα περισσότερα θύματα, ηλικίας μεταξύ 20 έως 40 ετών, έχασαν τη ζωή τους το διάστημα των τελευταίων 4-6 μηνών. Ανάμεσα τους πέντε γυναίκες.

Όπως διευκρίνισε ο Λόπες ο εντοπισμός του ομαδικού τάφου έγινε με βάση συγκλίνουσες πληροφορίες από τις καταθέσεις υπόπτων που συνελήφθησαν για άλλη υπόθεση την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι εκταφές ξεκίνησαν το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης.

Ο εντοπισμός ομαδικών τάφων είναι συνηθισμένος στο Μεξικό, ειδικά σε πόλεις με ισχυρή παρουσία του οργανωμένου εγκλήματος.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, έχουν εντοπιστεί πάνω από 3.000 μυστικοί ομαδικοί τάφοι που περιείχαν 5.000 και πλέον πτώματα στο Μεξικό από το 2006, όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Φελίπε Καλδερόν κήρυσσε τον λεγόμενο «πόλεμο των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας για να πατάξει τα καρτέλ των ναρκωτικών.

Η πολιτεία Μιτσοακάν, κόμβος της παραγωγής και του εμπορίου αβοκάντο στο Μεξικό, είναι μια από τις πολιτείες της χώρας με τα οξύτερα προβλήματα λόγω της δράσης των συμμοριών.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
Τμήμα της οδού σφραγίζεται με ιμάντες και ο δρόμος μετατρέπεται σε... αυτοσχέδια σχολική αυλή - Παραλίγο ατύχημα με αυτοκίνητο (βίντεο)
Αδιανόητο! Μαθητές κάνουν διάλειμμα σε... δρόμο - Παραλίγο τροχαίο
xartis_map_aithousa_class.jpg
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
Σοκ στην Κρήτη - Από βίντεο στα social media έμαθαν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού
Σοκ σε σχολείο στην Κρήτη: Μαθητές κατασκεύασαν και ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό
θλιμμένος εκπαιδευτικός
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»
Ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά την απώλεια της εκπαιδευτικού ΠΕ06 που υπηρετούσε στο 3ο ΓΕΛ...
Με αφορμή την απώλεια της Σοφίας Χρηστίδου: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε κλωτσοσκούφι»