tourkia astynomia
Αναζητούνται 695 στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης - Δεκάδες συλλήψεις το πρωί της Τρίτης

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος σχεδόν 700 προσώπων ως ύποπτων για σχέσεις με το κίνημα του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που κατηγορείται από την Άγκυρα ότι εξύφανε μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι ερευνητές αναζητούν 695 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων στρατιωτικοί, αστυνομικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 159 εξ αυτών συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Αυτά τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν στο πλαίσιο πολλών ερευνών σε όλη την Τουρκία.

Στην Άγκυρα, η εισαγγελία ζήτησε τη σύλληψη 467 προσώπων ως ύποπτων ότι οργάνωσαν απάτες στη διάρκεια διαγωνισμού της αστυνομίας το 2009 για να ευνοήσουν την ανάδειξη συμπαθούντων του Γκιουλέν σε θέσεις ευθύνης, σύμφωνα με το Ανατολή.

Οι τελευταίες επιχειρήσεις φανερώνουν μια κλιμάκωση των αστυνομικών επιχειρήσεων σε βάρος των οπαδών του Γκιουλέν. Όλα τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν σήμερα τα εντάλματα σύλληψης θεωρούνται ύποπτα ότι είναι οπαδοί του κινήματος του εν λόγω ιεροκήρυκα, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι ήταν ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram για την Πρωτομαγιά 2026
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Eurovision και... εργασιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτομαγιάτικο βίντεο για τον απολογισμό έργου
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Στόχος επιθέσεων δύο πανεπιστημιακοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ – Βανδαλισμοί από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη