Σκληρός Πυρήνας
Η οργάνωση «Σκληρός Πυρήνας» σχεδίαζε επιθέσεις με στόχο αιτούντες άσυλο, μετανάστες και Γερμανούς πολιτικούς

Εντολή κράτησης για 12 άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για συμμετοχή σε σχέδιο ανατροπής της πολιτικής τάξης με στοχευμένες επιθέσεις, έλαβαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία.

Οι άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή, τέσσερις εκ των οποίων ως ύποπτοι για τη σύσταση ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης τον περασμένο Σεπτέμβριο και οι υπόλοιποι για παροχή σε αυτούς οικονομικής βοήθειας.

Οι ύποπτοι σχεδίαζαν επιθέσεις με στόχο πολιτικούς, αιτούντες άσυλο και μουσουλμάνους και χθες ένας δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου ζήτησε την κράτησή τους εν αναμονή περαιτέρω ερευνών, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς.

Οι άνδρες, ηλικίας από 20 ως 50 ετών, είχαν ονομάσει την οργάνωσή τους 'Der harte Kern' (Ο Σκληρός Πυρήνας), έγραψε σήμερα η εφημερίδα Welt am Sonntag προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε έξι διαφορετικά κρατίδια.

Οι ύποπτοι, κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, οδηγήθηκαν συνοδευόμενοι από αστυνομικούς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλσρούης για την ακροαματική διαδικασία του Σαββάτου, όπως προέκυψε από οπτικό υλικό του Reuters TV.

Επικαλούμενη ερευνητές, η Welt am Sonntag έγραψε ότι οι ύποπτοι γνωρίστηκαν μέσω της εφαρμογής για κινητά WhatsApp--μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στην Facebook--και γνωρίστηκαν αργότερα.

Η ομάδα βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το τέλος του καλοκαιριού του 2019.

Στις εφόδους, οι αρχές βρήκαν υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ανέφερε το δημοσίευμα. Δεν υπήρξε κάποιο άλλο σχόλιο από τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Ο γερμανικός νόμος προβλέπει την προφυλάκιση έως και έξι μηνών προσώπων που είναι ύποπτα για διάπραξη σοβαρών αδικημάτων και η περίοδος αυτή, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να παραταθεί μέχρι τον ένα χρόνο, σύμφωνα με νομικούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Εκπαιδευτικοί: "Κύμα" συμπαράστασης στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και τον Δ. Πολυχρονιάδη
Αφορμή η αγωγή 30.000 ευρώ από Διευθυντή σχολείου κατά του Σωματείου εκπαιδευτικών και του προέδρου, Δημήτρη Πολυχρονιάδη
Εκπαιδευτικοί: "Κύμα" συμπαράστασης στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου και τον Δ. Πολυχρονιάδη
To viral περιστατικό στη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Γεωργιάδης: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του κράκερ – «Με έπιασε το στομάχι μου, δεν ήταν χαβιάρι» (Vid)
«Μου ήρθε μια λιγούρα – Δεν είχα φάει, με έπιασε το στομάχι μου» – Η εκδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη για το περιστατικό με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Γεωργιάδης: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» του κράκερ – «Με έπιασε το στομάχι μου, δεν ήταν χαβιάρι» (Vid)
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»