Πούτιν-Ζελένσκι
Εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας και Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζήτησαν για την απελευθέρωση Ουκρανών πολιτών οι οποίοι κρατούνται στην Ρωσία, την ανατολική Ουκρανία και την Κριμαία, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Ουκρανού προέδρου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για την εφαρμογή των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης στο πλαίσιο του «σχήματος της Νορμανδίας», που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, καθώς και για την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης του «σχήματος της Νορμανδίας» με την συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία των Πούτιν και Ζελένσκι είχε πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου του 2019, ενάμιση μήνα αφότου ο Ζελένσκι είχε εκλεγεί πρόεδρος της Ουκρανίας. Εν συνεχεία ακολούθησαν και άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών. Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου του 2019 στην σύνοδο κορυφής στο Παρίσι στο πλάισιο του «σχήματος της Νορμανδίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός μπαίνει μέσα σε τάξη σχολείου
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
«Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε αντικείμενα που εμείς αγνοούμε» αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Συμβούλων Εκπαίδευσης
ΠΕΣΥΕ: Στο «σκοτάδι» οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης για τις επιμορφώσεις ΙΕΠ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram για την Πρωτομαγιά 2026
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Eurovision και... εργασιακά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτομαγιάτικο βίντεο για τον απολογισμό έργου
Μητσοτάκης για Πρωτομαγιά: «Πριν δούμε αν μας το φέρει ο Ακύλας, δείτε τι έχουμε φέρει εμείς για τους εργαζόμενους»
Στόχος επιθέσεων δύο πανεπιστημιακοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο νοσοκομείο ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ – Βανδαλισμοί από τον Ρουβίκωνα στο σπίτι καθηγήτριας του ΕΚΠΑ
Στόχος επιθέσεων πανεπιστημιακοί των ΕΚΠΑ και ΑΠΘ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη