«Έξω!», «Δολοφόνε», «Προδότη»: «Θερμή» υποδοχή του Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα (Videos)
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης επέστρεψε μετά από διεθνή περιοδεία σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπου ζήτησε περισσότερες κυρώσεις κατά της... χώρας του

Στη Βενεζουέλα επέστρεψε ο αυτόκλητος «πρόεδρος», Χουάν Γκουαϊδό, μετά από μια διεθνή περιοδεία 23 ημερών στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και φυσικά τις ΗΠΑ. Η άφιξή του πάντως στο αεροδρόμιο του Καράκας ήταν επεισοδιακή, καθώς εργαζόμενοι και πολίτες που εντόπισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης τον αποδοκίμασαν, ενώ ήρθαν στα χέρια με βουλευτές του.

Συγκεκριμένα, πολίτες και υπάλληλοι του κρατικού αερομεταφορέα της Βενεζουέλας, Conviasa, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του αεροδρομίου και φώναζαν «Έξω!», «Δολοφόνε» και «Προδότη».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, καθώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις κατά της Conviasa.

Σε βίντεο που κάνει το γύρο των social media, μια υπάλληλος της Conviasa διαμαρτύρεται στον Γκουαϊδό, ο οποίος έχει καλέσει την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να εφαρμόσουν μεγαλύτερες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας. «Guaidó, είσαι προδότης της πατρίδας», λέει η εργαζόμενη.

Κατά την περιοδεία του, ο Γκουαϊδό έγινε μεταξύ άλλων δεκτός στο Λευκό Οίκο και παρέστη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Είχε αναχωρήσει από τη Βενεζουέλα αψηφώντας την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβάλει δικαστήριο του Καράκας, απόφαση που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε ήδη αψηφήσει στο παρελθόν.

Με πληροφορίες από Telesur

σχετικά άρθρα