coronoios
Η φοιτήτρια είναι πλέον καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο της Ρωσίας, όπου σπουδάζει

Μια Κινέζα φοιτήτρια του Βιομηχανικού Πανεπιστήμιου της Τιουμέν της Ρωσίας που στις 31 Ιανουαρίου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό έλαβε εξιτήριο, ανακοίνωσε η επικεφαλής της Διεύθυνσης υγείας της περιοχής Τιουμέν, Ίνα Κουλικόβα, κατά την διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Οι εργαστηριακές εξετάσεις της δείχνουν ότι έχει ανακάμψει. Σήμερα της δώσαμε εξιτήριο», δήλωσε επίσης η επικεφαλής της αρχής προστασίας καταναλωτή, Γκαλίνα Σαρουχό, διευκρινίζοντας ότι η Κινέζα φοιτήτρια «δεν συνιστά κίνδυνο για τους άλλους».

Μαζί με τη φοιτήτρια η οποία είχε προσβληθεί από τον κοροναϊό νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Τιουμέν άλλοι τέσσερις Κινέζοι φοιτητές, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της. «Οι φοιτητές που έφθασαν μαζί της αεροπορικώς, μόλις ολοκληρωθεί η παραμονή τους στην καραντίνα θα πάρουν εξιτήριο, καθώς όλες οι εξετάσεις που έκαναν είναι αρνητικές ως προς τον κοροναϊό», προσέθεσε η Κουλικόβα.

Η Κουλικόβα δήλωσε επίσης ότι η φοιτήτρια αντιμετωπίσθηκε ως ασθενής προσβληθείσα από οξεία αναπνευστική ιογενή λοίμωξη , καθώς η ασθένεια εξελίσσονταν με ελαφριά κλινική μορφή.

Είπε επίσης ότι οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε πολίτες που είχαν απομακρυνθεί από την Κίνα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης Τιουμέν είναι αρνητικές.

Συνολικά στις 5 Φεβρουαρίου είχαν μεταφερθεί από την Κίνα 144 Ρώσοι πολίτες με δύο στρατιωτικά αεροσκάφη. Όλοι τους θα παραμείνουν επί 14 μέρες σε θεραπευτική μονάδα που βρίσκεται μέσα στο δάσος και σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από την πόλη Τιουμέν.

Η Γκαλίνα Σαρουχό, από την πλευρά της, δήλωσε ότι αναλύσεις θα γίνουν και την 10η και 12η ημέρα της παραμονής τους και σε περίπτωση που είναι αρνητικές οι ασθενείς θα μπορούν να πάρουν εξιτήριο.

Με πληροφορίες από TASS

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pisina pnigike
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
Το παιδί υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Διασωληνώθηκε και χειρουργείται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο
Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση 5χρονο παιδί μετά από πτώση σε πισίνα ξενοδοχείου
patron.gif
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
«Η δύναμη της συμμετοχής: Το Πανεπιστήμιο Πατρών στην πρώτη γραμμή για μια καθαρή Πλαζ»
Καθαρισμός της παραλίας Πλαζ από το Πανεπιστήμιο Πατρών - Δράση εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών
μετρο
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες σε σιδηρόδρομο, αστικές συγκοινωνίες και ακτοπλοΐα – Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις σε όλη τη χώρα
«Νεκρώνουν» Μετρό, τρένα και πλοία την Πρωτομαγιά – Σαρωτικές απεργίες στα ΜΜΜ σε όλη τη χώρα
Μαντζος Λεωνίδας
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας
Ανακοίνωση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής: Συλλυπητήρια και προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση στον Κολωνό
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής για το θάνατο της Διευθύντριας