saa
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι έπληξε για μία ακόμα φορά θέσεις του συριακού στρατού - Η προέλαση των δυνάμεων του Άσαντ κατά των τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ ενοχλεί την Άγκυρα

Η Άγκυρα ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν 115 στόχους των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και «εξουδετέρωσε» 101 μέλη των συριακών ενόπλων δυνάμεων σε αντίποινα στην επίθεση της Δαμασκού από την οποία σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα πέντε Τούρκοι στρατιώτες στη βορειοδυτική Συρία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να απαντούν σε κάθε επίθεση ενάντια σε δυνάμεις τους, που σταθμεύουν σε φυλάκια στο βορειοδυτικό άκρο της Συρίας.

«Μέχρι στιγμής, 115 (συριακοί) στόχοι χτυπήθηκαν άμεσα και 101 μαχητές του καθεστώτος εξουδετερώθηκαν σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από πολυάριθμες πηγές», υπογράμμισε η ανακοίνωση.

«Τρία άρματα μάχης και δύο θέσεις όλμων καταστράφηκαν, ενώ επλήγη και ένα ελικόπτερο».

Το τουρκικό επιτελείο χρησιμοποιεί τον όρο «εξουδετέρωση» γενικά όταν δυνάμεις του σκοτώνουν, τραυματίζουν, ή αιχμαλωτίζουν αντιπάλους τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

katapsixi
Το έξυπνο trick με το κέρμα που προστατεύει τα τρόφιμα στην κατάψυξη
Πριν από κάθε ταξίδι, οι περισσότεροι φροντίζουν να τακτοποιήσουν το σπίτι τους, όμως λίγοι σκέφτονται τι μπορεί να συμβεί στην κατάψυξη όσο λείπουν.
Το έξυπνο trick με το κέρμα που προστατεύει τα τρόφιμα στην κατάψυξη
βιβλία
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη
Αν και χρησιμοποιείται ευρέως στην καθομιλουμένη, υπάρχουν ελληνικές αποδόσεις που περιγράφουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη λειτουργία της.
"Βαποριζατέρ": Πώς αποδίδεται σωστά στα ελληνικά η ξενόφερτη λέξη
Τροχαια
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ
Πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο που ρυθμίζει την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους, με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να επιβάλλει σκληρότερες...
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ