Συρία
Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων κοντά στο Χαλέπι

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού, ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση.

Πηγές των ανταρτών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά.

Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση "που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα".

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαίδευση
Εκπαίδευση: Στεγαστικό και χαμηλοί μισθοί αφήνουν κενά στα σχολεία
Ηράκλειο: Καμία πρόσληψη δασκάλου στη Γ’ φάση - Γ. Μακράκης: Στεγαστικό και χαμηλοί μισθοί αφήνουν κενά στην εκπαίδευση
Εκπαίδευση: Στεγαστικό και χαμηλοί μισθοί αφήνουν κενά στα σχολεία
Κατέρρευσε οροφή σε σχολείο
«Όταν το ταβάνι γίνεται… απειλή»: Επικίνδυνες πτώσεις λαμπτήρων στο 1ο Δημοτικό Λάρισας ανάβουν ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια στα σχολεία
Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσες παρεμβάσεις – Τι αναφέρει η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων
«Όταν το ταβάνι γίνεται… απειλή»: Επικίνδυνες πτώσεις λαμπτήρων στο 1ο Δημοτικό Λάρισας ανάβουν ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια στα σχολεία