Σεισμός στην Τουρκία: Στους 38 οι νεκροί
Η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της

Μια γυναίκα και το μικρό παιδί της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας.

Οι νεκροί από την καταστροφή ανέρχονται στους 38, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων AFAD. Οι 34 από αυτούς σκοτώθηκαν στο Ελαζίγ και οι υπόλοιποι στη γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1.600 ενώ 45 άνθρωποι είχαν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Μεταξύ των διασωθέντων είναι και μια 35χρονη γυναίκα με τη μικρή κόρη της, στη συνοικία Μουσταφά Πασά του Ελαζίγ. Οι διασώστες, που άκουσαν τις κραυγές τους, χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τις φτάσουν, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες αφού η θερμοκρασία στην περιοχή έφτανε ακόμη και τους -4 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τουρκικά μμε.

«Μ’ ακούτε; Ερχόμαστε. Θα σας σώσουμε», ακούγεται να λέει ένας διασώστης στη μητέρα, στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση. «Παρακαλώ, βγάλτε με, δεν αντέχω άλλο. Πάρτε την κόρη μου. Δεν είμαι τίποτα χωρίς το παιδί μου», απαντά η γυναίκα.

Ο σύζυγός της 35χρονης σκοτώθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης οδεύει προς το τέλος της. Οι διασώστες της AFAD συνεχίζουν τις έρευνες τους μόνο σε ένα κτίριο στο Ελαζίγ, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονται παγιδευμένοι τρεις αγνοούμενοι.

Ο Σοϊλού είπε επίσης ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται ενώ ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα διευκρίνισε ότι από τους τραυματίες μόνο 104 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Οι 13 από αυτούς εισήχθησαν στην εντατική, αλλά η κατάστασή τους δεν θεωρείται κρίσιμη.

Η AFAD ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει στείλει περισσότερες από 10.400 σκηνές, 17.000 κρεβάτια, 37.000 κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και τρόφιμα για τους πληγέντες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
Πίνακες εκπαιδευτικών - ΑΣΕΠ: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Αποκλειστικό alfavita: Πότε ανοίγει το ΟΠΣΥΔ - To χρονοδιάγραμμα ΑΣΕΠ για τους νέους πίνακες εκπαιδευτικών
Πίνακες εκπαιδευτικών - ΑΣΕΠ: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Ο Ακρίτας Καϊδατζής, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, Δρ. Νομικής και διδάσκων στα πανεπιστήμια ΑΠΘ και ΔΠΘ. Ο Βασίλης Τσιγαρίδας, Δρ. Διοικητικού Δικαίου και διδάσκων στη Νομική του ΑΠΘ
"Βόμβα" από κορυφαίους νομικούς: Αντισυνταγματικές οι ποινές για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Δικαίωση για την απεργία/αποχή - «Ασπίδα» από καθηγητές του ΑΠΘ και του ΔΠΘ στις θέσεις των εκπαιδευτικών
"Βόμβα" από κορυφαίους νομικούς: Αντισυνταγματικές οι ποινές για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών