«Συνεχίζουμε να χάνουμε (τον) πόλεμο» κατά της κλιματικής αλλαγής, προειδοποίησε σήμερα από το Νταβός ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, προσθέτοντας ότι χωρίς ταχείες δράσεις «θα καταστραφούμε».
Μιλώντας για μια «υπαρξιακή απειλή» για την ανθρωπότητα, ζήτησε μια «μαζική ανακατανομή πόρων» για μια μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία, προσθέτοντας ότι εάν οι μεγάλοι παραγωγοί διοξειδίου του άνθρακα δεν ενταχθούν στη διεθνή προσπάθεια, «χανόμαστε».
Ο Αντόνιο Γκουτέρες μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, όπου έχει κυριαρχήσει το θέμα του κλίματος, και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Φόρουμ Αμερικανοί αξιωματούχοι απέρριψαν σαφώς αυτού του είδους τις προειδοποιήσεις.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom