Μαρία Ζαχάροβα
Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τις φήμες περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ρωσία

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε αντίθεση με τις φήμες που διαδίδονται, δεν προτίθεται να προβεί σε συμφωνία που να σχετίζεται με την αναγνώριση της "ΤΔΒΚ" δήλωσε σήμερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία πάντα υιοθετούσε θέση αρχών στην διευθέτηση του κυπριακού και τασσόταν υπέρ την εξεύρεσης λύσης, η οποία να βασίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «αυτές (οι αποφάσεις-σ.σ.) προβλέπουν τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και εμείς εμμένουμε στις προσεγγίσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς και προς όφελος της διατήρησης της αποτελεσματικής εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

«Είναι προφανές ότι πίσω από τις φήμες, τα υπονοούμενα, τα κατασκευάσματα (περί αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ"), βρίσκονται δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τίμημα να μπουν ως σφήνα στις σχέσεις μας με την Κύπρο, επειδή παράλληλα γίνονται απόπειρες να τορπιλίσουν τα επιχειρηματικά σχέδια, να απομακρύνουν τους περιφερειακούς εταίρους από την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Γενικά, να βλάψουν ευθέως τους ιστούς των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτεργάτες και διαδίδοντες τέτοιες φήμες «δεν θα επιδιώξουν να υποθάλψουν την διχόνοια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες στο να διασφαλισθεί στην αρκετά εύθραυστη αυτή περιοχή του κόσμου, η ασφάλεια και η σταθερότητα». Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «προκαλεί απορία το γεγονός, ότι οι δημιουργηθείσες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολυάριθμες δομές, οι οποίες καλούνται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, προτιμούν επίμονα να τηρούν σιγή όσον αφορά τα δημοσιεύματα σε μια σειρά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, που διοχέτευσαν την φήμη περί ενδεχόμενης αναγνώρισης από τη Ρωσία της "ΤΔΒΚ"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mourtzoukou
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
Μετά την απολογία της τυπικά ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση, ωστόσο θεωρείται βέβαιη η...
Έφτασε στην Πάτρα για να απολογηθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου
ντουντουκα
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
Αυστηροποίηση ποινών στο Δημόσιο: «Δεν θα περάσει», λένε οι εκπαιδευτικοί
Αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις «πειθαρχικές διώξεις express» στο Δημόσιο - Κινητοποίηση την Τετάρτη ενάντια στο αυταρχικό πλαίσιο ελέγχου
καλλυντικά
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές
Αν και φαντάζουν ακίνδυνα, ειδικοί του χώρου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των καταναλωτών, ιδίως των νεαρών
Επικίνδυνα για την υγεία τα καλλυντικά dupes - Ένα «trend» με συνέπειες πίσω από τις δελεαστικές τιμές