Μαρία Ζαχάροβα
Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαψεύδει τις φήμες περί αναγνώρισης του ψευδοκράτους από την Ρωσία

Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και σε αντίθεση με τις φήμες που διαδίδονται, δεν προτίθεται να προβεί σε συμφωνία που να σχετίζεται με την αναγνώριση της "ΤΔΒΚ" δήλωσε σήμερα η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία πάντα υιοθετούσε θέση αρχών στην διευθέτηση του κυπριακού και τασσόταν υπέρ την εξεύρεσης λύσης, η οποία να βασίζεται στις αντίστοιχες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», επεσήμανε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι «αυτές (οι αποφάσεις-σ.σ.) προβλέπουν τη δημιουργία δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας και εμείς εμμένουμε στις προσεγγίσεις μας στους διεθνείς οργανισμούς και προς όφελος της διατήρησης της αποτελεσματικής εντολής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο».

«Είναι προφανές ότι πίσω από τις φήμες, τα υπονοούμενα, τα κατασκευάσματα (περί αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ"), βρίσκονται δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν με κάθε τίμημα να μπουν ως σφήνα στις σχέσεις μας με την Κύπρο, επειδή παράλληλα γίνονται απόπειρες να τορπιλίσουν τα επιχειρηματικά σχέδια, να απομακρύνουν τους περιφερειακούς εταίρους από την αμοιβαία επωφελή συνεργασία. Γενικά, να βλάψουν ευθέως τους ιστούς των διμερών σχέσεων», υπογράμμισε η Ζαχάροβα.

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτεργάτες και διαδίδοντες τέτοιες φήμες «δεν θα επιδιώξουν να υποθάλψουν την διχόνοια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες στο να διασφαλισθεί στην αρκετά εύθραυστη αυτή περιοχή του κόσμου, η ασφάλεια και η σταθερότητα». Σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «προκαλεί απορία το γεγονός, ότι οι δημιουργηθείσες υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολυάριθμες δομές, οι οποίες καλούνται να καταπολεμήσουν τις ψευδείς ειδήσεις, προτιμούν επίμονα να τηρούν σιγή όσον αφορά τα δημοσιεύματα σε μια σειρά τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, που διοχέτευσαν την φήμη περί ενδεχόμενης αναγνώρισης από τη Ρωσία της "ΤΔΒΚ"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου