ΗΠΑ: «Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» ζητά για Βενεζουέλα, Νικαράγουα ο Μάικ Πομπέο
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τόνισε σήμερα την ανάγκη η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα να διεξαγάγουν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, απομονώνοντας στην κριτική του στις αριστερές κυβερνήσεις των δύο χωρών

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε πως η Νικαράγουα έχει ένα αυταρχικό καθεστώς, καλώντας την κυβέρνηση της χώρας να σταματήσει την καταστολή και να στηρίξει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, ενώ την ίδια γνώμη εξέφρασε σε δηλώσεις του και για τη Βενεζουέλα.

Οι συμμαχικές κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν πληγεί από αμερικανικές κυρώσεις, σε συνέχεια ανθρωπιστικών κρίσεων. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Νικαράγουα στη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων του 2018 κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.

Η Βενεζουέλα, που περιλαμβάνεται στις οικονομίες των εξαγωγέων πετρελαίου, έχει καταρρεύσει οικονομικά υπό την ηγεσία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Ο Μαδούρο κατηγορεί τις αμερικανικές κυρώσεις για τα οικονομικά δεινά της χώρας και απορρίπτει τις διεθνείς εκκλήσεις για προκήρυξη πρόωρων προεδρικών εκλογών.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι ο Μαδούρο ενδιαφέρεται ούτε στο ελάχιστο να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Γνωρίζει ότι θα τις χάσει», είπε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα.

Σε ερώτηση αν οι ΗΠΑ θα εξέταζαν να έχουν απευθείας συνομιλίες με τον Μαδούρο, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε πως υπήρξαν πολλές συζητήσεις με τον Βενεζουελανό ηγέτη τους τελευταίους μήνες.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε πως η αναφορά σε συζητήσεις με τον Μαδούρο σχετιζόταν με προσπάθειες άλλων χωρών και όχι των ΗΠΑ, όπως η Νορβηγία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ
Διευθύντριες και Διευθυντές από υπερβάλλοντα ζήλο πήραν την πρωτοβουλία να καλέσουν τηλεφωνικά τους νεοδιόριστους και να υπογράψουν Πράξη ανάληψης...
Καταγγελία για παράνομες πράξεις σε Σχολεία Ειδικής Αγωγής εις βάρος νεοδιόριστων ΕΕΠ και ΕΒ