Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
«Γιατί προσκάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Αθήνα; Το έκανε για να μας προκαλέσει», ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος

Σε νέες προκλητικότατες δηλώσεις και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι η Κρήτη και τα υπόλοιπα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα παρά μόνο χωρικά ύδατα, ενώ ανέφερε πως «έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες». 

Επιτέθηκε και πάλι στην ελληνική κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόσκληση του Λίβυου στρατάρχη Χαλιφά Χαφτάρ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Διάσκεψης του Βερολίνου, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στη νέα παράνομη γεώτρηση που ετοιμάζει η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη και τα υπόλοιπα ελληνικά νησιά.

«Η νότια Κύπρος δεν έχει συμφωνήσει ακόμα μαζί μας σε αυτό. Δεν κάθονται ποτέ να συζητήσουν μαζί μας. Από τη στιγμή που οι δικές μας ακτές βλέπουν αυτές της Λιβύης, μπορούμε να συνεργαστούμε και αυτό τρελαίνει την Ελλάδα. Έχουμε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας προσφέρει ξεχωριστές ευκαιρίες. Μιλούν για την υφαλοκρηπίδα γύρω από το νησί της Κρήτης. Δεν υπάρχει, όμως, υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά. Αυτό αφορά μόνο στα χωρικά ύδατα».

Αναφερόμενος στην προ ημερών επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα, ο Ερντογάν αποδοκίμασε για μια ακόμη φορά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσθέτοντας ότι με τέτοιου είδους κινήσεις δεν δείχνει να θέλει τη γεφύρωση των διαφορών τους. «Γιατί προσκάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χαφτάρ στην Αθήνα; Το έκανε για να μας προκαλέσει. Ο Μητσοτάκης θέλει να γεφυρώσει το κενό μαζί σου, μου είπε ένας ηγέτης στο Βερολίνο, που δεν θέλω να κατονομάσω. "Τι είδους δουλειά είναι αυτή; Από τη μια θέλει να γεφυρώσει το μεταξύ μας χάσμα κι από την άλλη προσκαλεί τον Χαφτάρ;" του απάντησα. Αυτό δεν είναι ανοησία; Πείτε του πως αυτό είναι λάθος, να το διορθώσει και μετά θα είναι εύκολο για εμάς να συναντηθούμε. Συγνώμη, αλλά υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα».

Αναφορικά με τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο θέμα της Λιβύης αν ο Χαφτάρ δεν αποσύρει τα στρατεύματα του. «Αποδεχθήκαμε την διακήρυξη 55 σημείων, που αποτελεί έναν οδικό χάρτη υπό την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών. Αν η εκεχειρία, που συμφωνήσαμε με τον κ. Πούτιν, διατηρηθεί, τότε η πολιτική διαδικασία θα προχωρήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, στρατιωτικοί εκπρόσωποι θα συναντηθούν με τους Σάρατζ και Χαφτάρ μέσα στις επόμενες ημέρες. Το βασικό σημείο, είναι πως ο Χαφτάρ τελειώνει την επιθετική του στάση».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων - Πότε το παίρνετε

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

Κλειστά σχολεία για 10 ημέρες προτείνει ο Καπραβέλος

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα καταβληθεί η Ε΄ δόση για το Επίδομα παιδιού 2021

 ΑΣΕΠ 9Κ/2021: Πάρτε εύκολα 90 μόρια σε 2 ημέρες για τους 416 διορισμούς

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Νέα/ος Υπουργός Παιδείας
«Η Παιδεία ίσως είναι η πιο αποτελεσματική - μακροχρόνια μεν με σταθερά αποτελέσματα δε - θεραπεία της κοινωνικής ανισότητας και παράλληλα δυναμώνει...
Νέα/ος Υπουργός Παιδείας