tavli gia tyflous
Σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν ένα τάβλι αποκλειστικά για τυφλούς στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών Πανίκου Στεφανή.

Σε ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου αναφέρεται ότι η ομάδα έχει ιδρύσει την μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία "Games4All" και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, μαθητή Κωνσταντίνο Χριστοφή, σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και ύστερα από έρευνα αλλά και δοκιμές, έφτιαξαν ένα παιχνίδι τάβλι με το οποίο μπορούν να παίξουν άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή τα μέλη της επιχείρησης, μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή τους, παρέστησαν σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών στο Παραλίμνι και παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν τους.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών Χριστάκης Νικολαΐδης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι μαθητές του Λυκείου ακολουθούν διεθνώς αποδεκτές για τα άτομα με οπτική αναπηρία προδιαγραφές, για την κατασκευή τέτοιων παιγνιδιών.
 
Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με μερική όραση πολίτες στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην ψυχαγωγία.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επεισόδια με αγρότες στην Κρήτη
Δικηγόροι για αγρότες: «Η κυβέρνηση ας κοιτάξει στον καθρέφτη την “εγκληματική οργάνωση”»
Χαρακτηρίζουν ως «απόπειρες ανθρωποκτονίας» τα χτυπήματα με κατσούνες σε πάνοπλους αστυνομικούς, την ίδια στιγμή που, όπως επισημαίνουν, η «νόμιμη...
Δικηγόροι για αγρότες: «Η κυβέρνηση ας κοιτάξει στον καθρέφτη την “εγκληματική οργάνωση”»
Πόπη Παπανδρέου
Η Πόπη Παπανδρέου στη λίστα του Politico: Ένα από τα 10 πρόσωπα που αξίζει να παρακολουθήσετε το 2026
Πόπη Παπανδρέου: Στη λίστα του Politico με τα 28+10 πιο «επιδραστικά» πρόσωπα της Ευρώπης για το 2026
Η Πόπη Παπανδρέου στη λίστα του Politico: Ένα από τα 10 πρόσωπα που αξίζει να παρακολουθήσετε το 2026