tavli gia tyflous
Σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης

Μαθητές του Λυκείου Παραλιμνίου κατασκεύασαν ένα τάβλι αποκλειστικά για τυφλούς στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού Junior Achievement, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Οικονομικών -Εμπορικών Πανίκου Στεφανή.

Σε ανακοίνωση των μαθητών του Λυκείου αναφέρεται ότι η ομάδα έχει ιδρύσει την μαθητική επιχείρηση με την εμπορική επωνυμία "Games4All" και σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, μαθητή Κωνσταντίνο Χριστοφή, σκοπός της ομάδας ήταν να δημιουργήσει ένα προϊόν, το οποίο να αποσκοπεί στην ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Για τον λόγο αυτό, οι μαθητές με την καθοδήγηση του καθηγητή τους και ύστερα από έρευνα αλλά και δοκιμές, έφτιαξαν ένα παιχνίδι τάβλι με το οποίο μπορούν να παίξουν άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την περασμένη Κυριακή τα μέλη της επιχείρησης, μαζί με τον επιβλέποντα καθηγητή τους, παρέστησαν σε εκδήλωση της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών στο Παραλίμνι και παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν τους.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών Χριστάκης Νικολαΐδης εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι μαθητές του Λυκείου ακολουθούν διεθνώς αποδεκτές για τα άτομα με οπτική αναπηρία προδιαγραφές, για την κατασκευή τέτοιων παιγνιδιών.
 
Ο κ. Νικολαϊδης χαιρέτισε την πρωτοβουλία των μαθητών που θα τους δώσει την ευκαιρία να αντιληφθούν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με μερική όραση πολίτες στην πρόσβαση και απρόσκοπτη συμμετοχή τους στην ψυχαγωγία.
 
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοτικά τάξεις μαθητές
Σε 15 χρόνια «χάθηκαν» 45.000 πρωτάκια – Το μεγάλο δημογραφικό SOS της Ελλάδας
Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια εποχή όπου ολόκληρες γενιές μαθητών «εξαφανίζονται». Πρόκειται για μια αθόρυβη αλλά καθοριστική κρίση, που απειλεί όχι...
Σε 15 χρόνια «χάθηκαν» 45.000 πρωτάκια – Το μεγάλο δημογραφικό SOS της Ελλάδας
Τραμπ
Γεωπολιτικό θρίλερ στην Ουάσιγκτον: Ζελένσκι, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ απέναντι στις απαιτήσεις Τραμπ
Διπλωματικό παζάρι στην Ουάσιγκτον: Αμερικανικές «κόκκινες γραμμές» και ευρωπαϊκές «εγγυήσεις ασφαλείας»
Γεωπολιτικό θρίλερ στην Ουάσιγκτον: Ζελένσκι, Ευρωπαίοι και ΝΑΤΟ απέναντι στις απαιτήσεις Τραμπ
χρήματα
Λιγότερα επιδόματα σε λιγότερους δικαιούχους: Τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ για το 2025 - 157.000 εκτός επιδόματος παιδιού
Κυβερνητικοί έλεγχοι την ώρα που τα νοικοκυριά βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται
Λιγότερα επιδόματα σε λιγότερους δικαιούχους: Τα στοιχεία του ΟΠΕΚΑ για το 2025 - 157.000 εκτός επιδόματος παιδιού
syriza11
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί στη ΔΕΘ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως Άι Βασίλη του Σεπτεμβρίου»
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Άι Βασίλης του Σεπτεμβρίου» ο Μητσοτάκης – Επικοινωνιακές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στη ΔΕΘ
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί στη ΔΕΘ να παρουσιάσει τον εαυτό του ως Άι Βασίλη του Σεπτεμβρίου»