Γκρέτα Τούνμπεργκ εναντίον Ρότζερ Φέντερερ
«Αγκάθι» η χορηγία της Credit Suisse στον κορυφαίο τενίστα

Η έφηβη περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ τα έβαλε με τον πασίγνωστο Ελβετό τενίστα για μια χορηγία που έχει με εταιρία της πατρίδας του.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ προσχώρησε στην εκστρατεία για να υποστηρίξει 12 νέους που έπαιξαν τένις σε ένα τραπεζικό γραφείο για να διαμαρτυρηθούν για τη χορηγία του Ρότζερ Φέντερερ.

Ο RF έχει χορηγία με το πιστωτικό ίδρυμα Credit Suisse, του οποίου ενεργεί ως πρεσβευτής, για την εικαζόμενη σύνδεση της τράπεζας με εκστρατείες για τη δημιουργία νέων πετρελαϊκών πεδίων.

Η διαμάχη έρχεται επειδή 12 νέοι άνθρωποι πρόκειται να δικαστούν μετά την είσοδό τους σε ένα υποκατάστημα της οντότητας στη Λωζάννη και μεταμφιέστηκαν σε παίκτες του τένις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ο Φέντερερ είναι πρεσβευτής της τράπεζας και είχαν διαμαρτυρηθεί με πανό που έγραφε ότι «η Credit Suisse καταστρέφει το κλίμα».

Η εκστρατεία που ξεκίνησε στα social media με το hashtag #RogerWakeUpNow είχε μεγάλη ώθηση χάρη στη διάδοση της ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία διέδωσε τα νέα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Ο Φέντερερ δεν έχει ακόμη αποφανθεί για αυτά τα γεγονότα και είναι άγνωστο αν θα διατηρήσει τη χορηγία του με την τράπεζα.

Πηγή: sputniknews.gr 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα