Ιράκ στρατιώτες
Οι Φιλιππινέζοι που βρίσκονται στο Ιράκ καλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας τους στη Βαγδάτη, αν χρειάζονται βοήθεια για να λάβουν άδεια εξόδου από τη χώρα.

Οι Φιλιππίνες ζήτησαν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον αμερικανικών στόχων στη χώρα.

«Το επίπεδο συναγερμού σε όλο το Ιράκ έχει φτάσει στο επίπεδο 4, κάτι που σημαίνει αναγκαστικές απομακρύνσεις», δήλωσε ο Εντουάρντο Μένες εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Φιλιππίνων.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι 1.600 Φιλιππινέζοι εργάζονται στο Ιράκ, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι υπόλοιποι σε αμερικανικές και άλλες ξένες εγκαταστάσεις στη Βαγδάτη και την Αρμπίλ.

Πλοίο του λιμενικού των Φιλιππίνων, το οποίο η χώρα μόλις αγόρασε από τη Γαλλία και κατευθυνόταν προς τις Φιλιππίνες, έλαβε εντολή να πλεύσει στο Ομάν και το Ντουμπάι για να βοηθήσει τους Φιλιππινέζους που ίσως χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις χώρες αυτές.

«Οι Φιλιππινέζοι που εργάζονται στο εξωτερικό θα μεταφερθούν σε ασφαλέστερα λιμάνια από όπου θα μπορέσουν να απομακρυνθούν με αεροπλάνα, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν», επεσήμανε το λιμενικό σε ανακοίνωσή του.

Οι Φιλιππινέζοι που βρίσκονται στο Ιράκ καλούνται να επικοινωνήσουν με την πρεσβεία της χώρας τους στη Βαγδάτη, αν χρειάζονται βοήθεια για να λάβουν άδεια εξόδου από τη χώρα.

«Αν δεν έχετε εργοδότες και είστε θύματα διακινητών, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή ελάτε στην πρεσβεία ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε», δήλωσε ο Φιλιππινέζος επιτετραμμένος Γιομάρ Σάντι.

«Αν θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας και δεν σας επιτρέπουν οι εργοδότες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και θα μιλήσουμε με τους εργοδότες σας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Φιλιππινέζος υπουργός Άμυνας Ντελφίν Λορενσάνα, επικεφαλής της νεοσυσταθείσας επιτροπής που εποπτεύει των απομακρύνσεων, είχε επισημάνει χθες Τρίτη ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει αεροσκάφη για τους Φιλιππινέζους που βρίσκονται στο Ιράκ και το Ιράν και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή να πάνε σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Φιλιππινέζοι ζουν στη Μέση Ανατολή ως οικιακοί βοηθοί, εργάτες στην οικοδομή, νοσηλευτές και μηχανικοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς