Αστυνομία και ΕΥΠ θα παρακολουθούν τις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp;
Ερωτήματα για τη στάση ΕΥΠ και αστυνομίας γεννούν πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Εφιαλτικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ρεπορτάζ του κυριακάτικου ΒΗΜΑΤΟΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βασίλη Λαμπρόπουλου στην εφημερίδα, πανάκριβο ηλεκτρονικό σύστημα που έχει στόχο να αρχίσει να παρακολουθεί άμεσα το Viber, το WhatsΑpp και δεκάδες εφαρμογές επικοινωνιών μέσω Internet στοχεύουν να αποκτήσουν η ΕΥΠ και η ΕΛ.ΑΣ!

Συγκεκριμένα, στα τέλη Οκτωβρίου κλιμάκιο στελεχών της ΕΥΠ μετέβη στην Αγγλία όπου φαίνεται να παρακολούθησε επίδειξη τέτοιου συστήματος, ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η Διεύθυνση Διαχείρισης Πληροφοριών αλλά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παρόμοια συστήματα διαθέτουν οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες.

Η προμήθεια των συγκεκριμένων συστημάτων που έχει κριθεί απολύτου προτεραιότητας από τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες, αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων που χρησιμοποιούν κατά 70-80% τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές για την επικοινωνία τους.

Όμως ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζονται πολίτες που χρησιμοποιούν ευρέως τις συγκεκριμένες εφαρμογές, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται συνομιλίες εμπιστευτικού χαρακτήρα και ανταλάσσονται προσωπικά αρχεία και άλλα δεδομένα.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που γεννά παράλληλα ερωτηματικά για τη διαχείρηση ζητημάτων όπως τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες και κατά πόσο αυτά περιστέλλονται στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Σερίφης στη Φλόριντα διέταξε τους βοηθούς του να μη φορούν μάσκες, ενώ απαγόρευσε τη χρήση της στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματός του, ακόμη και...
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη τον θάνατο νέου ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της...
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός