servos ypourgos logoklopi
Ο Σίνισα Μάλι είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή, όμως ο έλεγχος καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση της διδακτορικής διατριβής του υπουργού Οικονομικών Σίνισα Μάλι. Είχε προηγηθεί, μία εβδομάδα πριν, η γνωμάτευση της Επιτροπής επαγγελματικού ήθους του Πανεπιστημίου που έκρινε ότι «το διδακτορικό του Σίνισα Μάλι αποτελεί λογοκλοπή αφού σε πολλά σημεία ιδιοποιείται ξένη πνευματική δημιουργία με ανήθικο, παράνομο τρόπο».

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Ίβανκα Πόποβιτς δήλωσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι οριστική και με αυτήν κλείνει η υπόθεση για την πανεπιστημιακή κοινότητα. Συμπλήρωσε ότι ο Σίνισα Μάλι δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ζητώντας από την Σύγκλητο να επανεξετάσει την υπόθεση, ωστόσο μπορεί να καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια.

Ο Σίνισα Μάλι είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή και είχε ζητηθεί να του αφαιρεθεί ο τίτλος του διδάκτορα. Η εκκίνηση της διαδικασίας από τις πανεπιστημιακές αρχές, για να διαπιστωθεί η ορθότητα των καταγγελιών, καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων, μέχρι που το θέμα, σχεδόν, ξεχάστηκε. Επανήλθε στο προσκήνιο πριν από ένα μήνα περίπου όταν ομάδα φοιτητών έκανε κατάληψη της πρυτανείας ζητώντας να τεθεί άμεσα προς εξέταση το ζήτημα.

Η πρυτανεία έκανε δεκτό το αίτημα των φοιτητών και ξεκίνησε η διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με την σημερινή απόφαση που δικαιώνει όσους κατήγγειλαν ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε λογοκλοπή κατά την συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;