servos ypourgos logoklopi
Ο Σίνισα Μάλι είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή, όμως ο έλεγχος καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση της διδακτορικής διατριβής του υπουργού Οικονομικών Σίνισα Μάλι. Είχε προηγηθεί, μία εβδομάδα πριν, η γνωμάτευση της Επιτροπής επαγγελματικού ήθους του Πανεπιστημίου που έκρινε ότι «το διδακτορικό του Σίνισα Μάλι αποτελεί λογοκλοπή αφού σε πολλά σημεία ιδιοποιείται ξένη πνευματική δημιουργία με ανήθικο, παράνομο τρόπο».

Η πρύτανης του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου Ίβανκα Πόποβιτς δήλωσε ότι η απόφαση της Συγκλήτου είναι οριστική και με αυτήν κλείνει η υπόθεση για την πανεπιστημιακή κοινότητα. Συμπλήρωσε ότι ο Σίνισα Μάλι δεν έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, ζητώντας από την Σύγκλητο να επανεξετάσει την υπόθεση, ωστόσο μπορεί να καταφύγει σε πολιτικά δικαστήρια.

Ο Σίνισα Μάλι είχε κατηγορηθεί το 2014 από καθηγητές του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου ότι έκανε λογοκλοπή και είχε ζητηθεί να του αφαιρεθεί ο τίτλος του διδάκτορα. Η εκκίνηση της διαδικασίας από τις πανεπιστημιακές αρχές, για να διαπιστωθεί η ορθότητα των καταγγελιών, καθυστερούσε εξαιτίας πολιτικών πιέσεων και παρεμβάσεων, μέχρι που το θέμα, σχεδόν, ξεχάστηκε. Επανήλθε στο προσκήνιο πριν από ένα μήνα περίπου όταν ομάδα φοιτητών έκανε κατάληψη της πρυτανείας ζητώντας να τεθεί άμεσα προς εξέταση το ζήτημα.

Η πρυτανεία έκανε δεκτό το αίτημα των φοιτητών και ξεκίνησε η διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε με την σημερινή απόφαση που δικαιώνει όσους κατήγγειλαν ότι ο υπουργός Οικονομικών έκανε λογοκλοπή κατά την συγγραφή της διδακτορικής του διατριβής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολικό λεωφορείο με την επιγραφή Ιόνιος Σχολή
ΟΙΕΛΛΕ - Ιόνιος Σχολή: Ερωτήματα για τη μεταφορά στη μονάδα Αμαρουσίου και το μέλλον των εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί και γονείς ζητούν σαφές σχέδιο για μαθητές, θέσεις εργασίας και υποδομές
ΟΙΕΛΛΕ - Ιόνιος Σχολή: Ερωτήματα για τη μεταφορά στη μονάδα Αμαρουσίου και το μέλλον των εκπαιδευτικών
dimitris koufontinas
Δημήτρης Κουφοντίνας: Η μαρτυρία για τη 17 Νοέμβρη και η διαδρομή προς την παρανομία
Όσα αποκάλυψε μέσα από τη φυλακή στο ντοκιμαντέρ του Αλέξη Παπαχελά για την ένοπλη οργάνωση που σημάδεψε τη Μεταπολίτευση
Δημήτρης Κουφοντίνας: Η μαρτυρία για τη 17 Νοέμβρη και η διαδρομή προς την παρανομία
panepistimio patrwn
Παν.Πατρών: 23 Μαρτίου ξεκινούν τα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εκπαιδευτικών
Νέος κύκλος για όλα τα νέα μοριοδοτούμενα προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών που αφορούν εκπαιδευτικούς και πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως
Παν.Πατρών: 23 Μαρτίου ξεκινούν τα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια Εκπαιδευτικών