Βρετανία: Δασκάλα ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τους μαθητές με λιωμένα παπούτσια
Όπως δηλώνει η ίδια, δίνει κρυφά σνακ στους μαθητές της, καθώς οι οικογένειες των παιδιών δεν μπορούν να τούς παρέχουν πλήρες φαγητό - Σε συνθήκες φτώχειας πάνω από 4.000.000 σε ολόκληρη τη Βρετανία - Από οικογένειες της εργατικής τάξης η συντριπτική πλειοψηφία

Δεν άντεξε τη θέα των μαθητών της με λιωμένα παπούτσια και μουσκεμένα πόδια και λύγισε, ξεσπώντας σε κλάματα μέσα στην τάξη. Ο λόγος για μία δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Λίνκολνσαϊρ της Βρετανίας, η οποία αντίκρισε τα μικρά παιδιά να μην έχουν κατάλληλα ρούχα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Όπως δηλώνει η ίδια στην εφημερίδα Metro, οι γονείς των μαθητών της δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κατάλληλα ρούχα για το χειμώνα, ενώ αντιμετωπίζουν μέχρι και ελλείψεις τροφίμων στα σπίτια τους.

Η εκπαιδευτικός αναφέρει ότι συχνά δίνει κρυφά σνακ στους μαθητές της, όπως μήλα, μπανάνες και μπάρες δημητριακών. Παράλληλα, αναφέρει: «Είναι τόσο ενοχλητικό που σε αυτή την εποχή οι άνθρωποι πρέπει να περνούν τέτοια δυσκολία. Κάνουμε ό, τι μπορούμε ως σχολείο, αλλά επιλύουμε μόνο το πρόβλημα σε επιφανειακό επίπεδο».

«Ένα παιδί στην τάξη μου έφτασε στο σχολείο με ένα σακάκι που αγοράστηκε για οικογενειακή περίσταση, ενώ ένα άλλο έρχεται με παλιά παπούτσια», είπε η δασκάλα, μιλώντας στο GrimsbyLive. Μάλιστα, το σχολείο, όπως και άλλα γειτονικών περιοχών, παρέχει στα παιδιά πάνινα παπούτσια όταν αυτά πηγαίνουν με βρεγμένες κάλτσες ή μουσκεμένα πόδια.

Η ίδια συνεχίζει: «Ήταν σπαρακτικό να ακούω ότι ένα από τα παιδιά μου πήγε χωρίς τσάι και πρωινό επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τους δεν είχαν πάει γνα ψωνίσουν». 

«Δεν είναι όλα τα παιδιά που πηγαίνουν χωρίς, φυσικά. Όμως, κατά τη γνώμη μου, και είμαι βέβαιη ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν, μόνο ένα παιδί που πεινάει είναι πολύ». 

Σύμφωνα με τη Metro, περισσότερα από 4.000.000 παιδιά εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Τα στοιχεία από το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων (DWP) δεν παρουσίασαν άνοδο του εισοδήματος των νοικοκυριών από το 2017 έως το 2018, που σημαίνει ότι το 30% των παιδιών στη χώρα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Το think tank Resolution Foundation κατέδειξε επίσης ότι το 70% των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προέρχονται από οικογένειες εργατικής τάξης.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα