student poverty
Όπως δηλώνει η ίδια, δίνει κρυφά σνακ στους μαθητές της, καθώς οι οικογένειες των παιδιών δεν μπορούν να τούς παρέχουν πλήρες φαγητό - Σε συνθήκες φτώχειας πάνω από 4.000.000 σε ολόκληρη τη Βρετανία - Από οικογένειες της εργατικής τάξης η συντριπτική πλειοψηφία

Δεν άντεξε τη θέα των μαθητών της με λιωμένα παπούτσια και μουσκεμένα πόδια και λύγισε, ξεσπώντας σε κλάματα μέσα στην τάξη. Ο λόγος για μία δασκάλα δημοτικού σχολείου στο Λίνκολνσαϊρ της Βρετανίας, η οποία αντίκρισε τα μικρά παιδιά να μην έχουν κατάλληλα ρούχα, ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Όπως δηλώνει η ίδια στην εφημερίδα Metro, οι γονείς των μαθητών της δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν κατάλληλα ρούχα για το χειμώνα, ενώ αντιμετωπίζουν μέχρι και ελλείψεις τροφίμων στα σπίτια τους.

Η εκπαιδευτικός αναφέρει ότι συχνά δίνει κρυφά σνακ στους μαθητές της, όπως μήλα, μπανάνες και μπάρες δημητριακών. Παράλληλα, αναφέρει: «Είναι τόσο ενοχλητικό που σε αυτή την εποχή οι άνθρωποι πρέπει να περνούν τέτοια δυσκολία. Κάνουμε ό, τι μπορούμε ως σχολείο, αλλά επιλύουμε μόνο το πρόβλημα σε επιφανειακό επίπεδο».

«Ένα παιδί στην τάξη μου έφτασε στο σχολείο με ένα σακάκι που αγοράστηκε για οικογενειακή περίσταση, ενώ ένα άλλο έρχεται με παλιά παπούτσια», είπε η δασκάλα, μιλώντας στο GrimsbyLive. Μάλιστα, το σχολείο, όπως και άλλα γειτονικών περιοχών, παρέχει στα παιδιά πάνινα παπούτσια όταν αυτά πηγαίνουν με βρεγμένες κάλτσες ή μουσκεμένα πόδια.

Η ίδια συνεχίζει: «Ήταν σπαρακτικό να ακούω ότι ένα από τα παιδιά μου πήγε χωρίς τσάι και πρωινό επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τους δεν είχαν πάει γνα ψωνίσουν». 

«Δεν είναι όλα τα παιδιά που πηγαίνουν χωρίς, φυσικά. Όμως, κατά τη γνώμη μου, και είμαι βέβαιη ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν, μόνο ένα παιδί που πεινάει είναι πολύ». 

Σύμφωνα με τη Metro, περισσότερα από 4.000.000 παιδιά εξακολουθούν να ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε ολόκληρη τη Βρετανία. 

Τα στοιχεία από το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων (DWP) δεν παρουσίασαν άνοδο του εισοδήματος των νοικοκυριών από το 2017 έως το 2018, που σημαίνει ότι το 30% των παιδιών στη χώρα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Το think tank Resolution Foundation κατέδειξε επίσης ότι το 70% των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προέρχονται από οικογένειες εργατικής τάξης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διεθνής αγωνία: Αγνοείται 15χρονη Ελληνίδα, ήταν στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Ποια καταστήματα ανοίγουν και ποια μένουν κλειστά στις 2 Ιανουαρίου

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
Το ΙΕΠ και το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ Αθηνών «Γεννάδειο» φέρνουν στο προσκήνιο τη δημοκρατική συμμετοχή, με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ
5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Ενεργού Πολίτη: Μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιούνται στην Αθήνα
foto_education.jpg
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Κατάργηση των σχολικών επιτροπών: Δούκας, Παχατουρίδης, Μώραλης και Αγγελούδης ζητούν απόσυρση της διάταξης
Σχολικές Επιτροπές: Δούκας, Μώραλης και Παχατουρίδης λένε «όχι» στην κατάργησή τους
Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, δικαστήριο
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Τι προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανατρέπει τα δεδομένα για τη σειρά κατάταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ
Δικαστική δικαίωση για εκπαιδευτικό: Αναδρομικός διορισμός στους πίνακες ΑΣΕΠ
Βοσκοτόπια και πρόβατα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστά χωράφια και «φανταστικά» ζώα – Στο «μικροσκόπιο» τρεις εγκληματικές οργανώσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο τρεις εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλαστά χωράφια και «φανταστικά» ζώα – Στο «μικροσκόπιο» τρεις εγκληματικές οργανώσεις