paidiki pornografia ispania
Μέσω Whatsapp διαμοίραζαν το υλικό «ακραίας βίας» - Χειροπέδες και σε 29χρονο, ο οποίος υποσχόταν σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια, παιδιά μεταναστών, τα οποία θα μπορούσαν να κακοποιήσουν, καθώς, όπως έλεγε, η κατάστασή τους θα τους απέτρεπε να ζητήσουν βοήθεια

Δέκα επτά άνθρωποι, οι περισσότεροι έφηβοι, συνελήφθησαν στην Ισπανία, επειδή διαμοίρασαν στο δίκτυο Whatsapp «ακραίας βίας» φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική αστυνομία.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διεθνούς έρευνας, διάρκειας άνω των 2 ετών, την οποία διεξήγαγε η αστυνομία και η οποία οδήγησε σε συνολικά 33 συλλήψεις σε 11 χώρες.

Εκτός των 17 συλληφθέντων στην Ισπανία, άλλοι 9 άνθρωποι βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, διευκρίνισε η αστυνομία. Από τους 26, οι 14 είναι ανήλικοι.

Στην Ισπανία, «η πλειονότητα των συλληφθέντων» είναι ανήλικοι, ο μικρότερος εκ των οποίων ηλικίας 15 ετών, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εντουάρντο Κάσας, ένας εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν στην κατοχή τους και διένειμαν φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας, ορισμένες εκ των οποίων «ακραίας βίας» με βιασμούς παιδιών, «μωρών ηλικίας μόλις λίγων μηνών έως παιδιών ηλικίας 11 και 12 ετών».

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε την ύπαρξη «μιας ομάδας στο Whatsapp, που είχαν δημιουργήσει ανήλικοι, στην οποία πολλοί από τους συμμετέχοντες θεωρούσαν φυσιολογική την ύπαρξη της παιδικής πορνογραφίας και τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων», σημειώνει η αστυνομία σε δελτίο Τύπου.

Εκτός της διανομής φωτογραφιών, οι συλληφθέντες είχαν φτιάξει ακόμα και ψηφιακά «sticker», μικρές εικόνες που διαμοιράζονται με ευκολία όπως τα emojis, που απεικονίζουν «πολύ μικρά (παιδιά) να κακοποιούνται σεξουαλικά» εξηγεί η αστυνομία.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος εκτός του ότι διένειμε υλικό παιδικής πορνογραφίας, υποσχόταν σε άλλη μέλη της ομάδας σεξουαλικές επαφές με ανήλικα κορίτσια, παιδιά μεταναστών, τα οποία θα μπορούσαν να κακοποιήσουν, καθώς, όπως έλεγε, η κατάστασή τους θα τους απέτρεπε να ζητήσουν τη βοήθεια της αστυνομίας.

Συνολικά, 20 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Ευρώπη, 17 στην Ισπανία, 3 στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, 10 στη Λατινική Αμερική και τρεις στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Συρία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια