Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/TNiskakangas/status/1203729511658995713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1203729511658995713&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fsana-marin-i-nea-prothypoyrgos-tis-finlandias-megalose-me-dyo-miteres.7546286.html at this time, please check again later.
Σάννα Μάριν
Η Σάνα Μάριν θα ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης - Γυναίκες επικεφαλής όλων των κομμάτων

Η γεννηθείσα το 1985 Σάνα Μάριν αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός της Φινλανδίας, καθώς προηγήθηκε η παραίτηση του Άντι Ρίνε των Σοσιαλδημοκρατών.

Μάλιστα, η Σάνα Μάριν θα ηγηθεί του πεντακομματικού σχηματισμού, ενώ οι επικεφαλής και των πέντε κομμάτων είναι γυναίκες, οι τέσσερις εξ αυτών κάτω των 35 ετών.

Η πρωθυπουργός μεγάλωσε με την μητέρα της και την σύντροφό της. Όπως ανέφερε σε φινλανδικό μέσο ενημέρωσης, μικρότερη δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένειά της στο σχολείο και τους φίλους της, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια νιώθει όλο και πιο υπερήφανη γι΄αυτούς.

Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το πρώτο πρόσωπο στην οικογένεια που κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. 

Εχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτεύεται από τα 27 της και πριν από 4 χρόνια έγινε βουλευτής. Πριν από μερικούς μήνες απέκτησε ένα παιδί με τον επί χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, κάτι που έκανε πολλούς να τη συγκρίνουν με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η Σάνα Μάριν αναμένεται να γίνει η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, μόλις στα 34 της χρόνια.

Όπως σημειώνει και η ίδια "για εμένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα ποτέ δεν ήταν ερωτήματα αλλά η βάση για την ηθική μου αντίληψη. Έγινα πολιτικός γιατί θέλω να επηρεάσω το πώς η κοινωνία βλέπει τους πολίτες της και τα δικαιώματά τους".

https://twitter.com/TNiskakangas/status/1203729511658995713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1203729511658995713&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fsana-marin-i-nea-prothypoyrgos-tis-finlandias-megalose-me-dyo-miteres.7546286.html

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Ζιαζιάς
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιμένει ότι ο γιατρός Δημήτρης Ζιαζιάς τον χτύπησε ενώ προαναγγέλλει νέα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Άδωνις Γεωργιάδης: «Θα επιστρέψω στη Νίκαια – Λάθος που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό»
Κατσωνόπουλος Θοδωρής
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Συνάντηση ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα: Θετική εξέλιξη, αλλά με επιφυλάξεις για την υλοποίηση των δεσμεύσεων
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση των αιρετών ΚΥΣΔΕ – ΚΥΣΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παπαδομαρκάκη