Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/TNiskakangas/status/1203729511658995713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1203729511658995713&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fsana-marin-i-nea-prothypoyrgos-tis-finlandias-megalose-me-dyo-miteres.7546286.html at this time, please check again later.
Σάννα Μάριν
Η Σάνα Μάριν θα ηγηθεί της πεντακομματικής κυβέρνησης - Γυναίκες επικεφαλής όλων των κομμάτων

Η γεννηθείσα το 1985 Σάνα Μάριν αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός της Φινλανδίας, καθώς προηγήθηκε η παραίτηση του Άντι Ρίνε των Σοσιαλδημοκρατών.

Μάλιστα, η Σάνα Μάριν θα ηγηθεί του πεντακομματικού σχηματισμού, ενώ οι επικεφαλής και των πέντε κομμάτων είναι γυναίκες, οι τέσσερις εξ αυτών κάτω των 35 ετών.

Η πρωθυπουργός μεγάλωσε με την μητέρα της και την σύντροφό της. Όπως ανέφερε σε φινλανδικό μέσο ενημέρωσης, μικρότερη δεν μπορούσε να μιλήσει για την οικογένειά της στο σχολείο και τους φίλους της, ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια νιώθει όλο και πιο υπερήφανη γι΄αυτούς.

Μάλιστα, κατάφερε να γίνει το πρώτο πρόσωπο στην οικογένεια που κατάφερε να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. 

Εχει πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων, πολιτεύεται από τα 27 της και πριν από 4 χρόνια έγινε βουλευτής. Πριν από μερικούς μήνες απέκτησε ένα παιδί με τον επί χρόνια σύντροφό της, Μάρκους Ραϊκόνεν, κάτι που έκανε πολλούς να τη συγκρίνουν με την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Η Σάνα Μάριν αναμένεται να γίνει η πιο νέα πρωθυπουργός του κόσμου, μόλις στα 34 της χρόνια.

Όπως σημειώνει και η ίδια "για εμένα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα ποτέ δεν ήταν ερωτήματα αλλά η βάση για την ηθική μου αντίληψη. Έγινα πολιτικός γιατί θέλω να επηρεάσω το πώς η κοινωνία βλέπει τους πολίτες της και τα δικαιώματά τους".

https://twitter.com/TNiskakangas/status/1203729511658995713?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1203729511658995713&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.news247.gr%2Fkosmos%2Fsana-marin-i-nea-prothypoyrgos-tis-finlandias-megalose-me-dyo-miteres.7546286.html

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Από αριστερά, Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής, Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας - Άκης Σκέρτσος, Υπουργός Επικρατείας, Προεδρία της Κυβέρνησης - Ιωάννης Χατζηγεωργίου, Πρύτανης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα - Yannis Assael, Research Scientis, Google DeepMind - Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, Πρώην Επίτροπος της ΕΕ, Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας
Ιδρύεται νέο υπερ-Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας – Εντός των επόμενων εβδομάδων η πρόταση
Α. Σκέρτσος: Τις επόμενες εβδομάδες η πρόταση για το ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Καινοτομίας