Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πολίτες επευφημούν την αστυνομία, ωστόσο υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από δικαστικούς παράγοντες και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η ινδική αστυνομία κατηγορείται σήμερα ότι σκότωσε "εν ψυχρώ" τέσσερις υπόπτους για το βιασμό μιας γυναίκας στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που γινόταν αναπαράσταση για να ικανοποιήσει την οργή της κοινής γνώμης και η Διεθνής Αμνηστία ζητεί να ριφθεί άπλετο φως στην φερόμενη αυτή "αυθαίρετη εκτέλεση".

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που η χώρα έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία μιας γυναίκας, την οποία πυρπόλησαν και κάηκε ζωντανή άνδρες τους οποίους κατηγορούσε ότι την είχαν βιάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις ύποπτοι της πρώτης υπόθεσης, οι οποίοι κρατούνταν για μία εβδομάδα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας την Παρασκευή κοντά στην Χαϊντεραμπάντ στη νότια Ινδία αφού κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα αστυνομικών στη διάρκεια αναπαράστασης του εγκλήματος.

Η ανακοίνωση του θανάτου τους ακολουθήθηκε από σκηνές αγαλλίασης, με εκατοντάδες ανθρώπους να συρρέουν στον τόπο του θανάτου τους για να ράνουν με λουλούδια τους αστυνομικούς, και πολιτικούς και προσωπικότητες, κυρίως από τον αθλητικό χώρο, να χαιρετίζουν την αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας δικηγόρος του Ανώτατου Δικαστηρίου εξέφρασε ωστόσο την οργή του μιλώντας για μια "εν ψυχρώ δολοφονία" και η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για "φερόμενη αυθαίρετη εκτέλεση".

Μια ομάδα της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα.

Αυτή κρίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι θάνατοι αυτοί είναι πιθανό να "δώσουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία".

"Αν οι συλληφθέντες ήταν πραγματικά ένοχοι, θα έπρεπε να καταδικαστούν σύμφωνα με το νόμο και να ακολουθηθούν οι εντολές του αρμόδιου δικαστηρίου", προσθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Η γυναίκα που υπέκυψε χθες λόγω των εγκαυμάτων που έφερε πυρπολήθηκε την Πέμπτη την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο. Αυτή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι της επιτέθηκαν πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δύο που την είχαν βιάσει.

"Παρά όλες τις προσπάθειές μας δεν επέζησε", δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος εγκαυμάτων του νοσοκομείου στο Νέο Δελχί στο οποίο είχε εισαχθεί.

Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουβέντρα Κούμαρ Μπάγκατ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
«Οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου και συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που...
Erasmus+ «Learn Outside, Smile and Shine!» στο 45ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Χιούμορ με αιχμές για τη χρήση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων: Η επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου στη Λίνα Μενδώνη
«Κυρία Μενδώνη, θέλω το Φρούριο Τρικάλων για τους γάμους των γιων μου» – Η χιουμοριστική επιστολή πρώην διευθυντή Γυμνασίου
Σοφίας Ζαχαράκη
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη
Αρχίζει η διαδικασία επιλογής διδακτικών βιβλίων από τις σχολικές μονάδες για το σχολικό έτος 2027-2028
Ξεκινά η επιλογή νέων σχολικών βιβλίων για το 2027-2028 – Η απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη