Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί
Όπως ανακοίνωσε η Νάνσι Πελόζι, έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν για κατάχρηση εξουσίας

Στην παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προχωρούν οι Δημοκρατικοί, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Τραμπ.

«Η Δημοκρατία μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Τραμπ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο άλλο από το να προχωρήσουμε», ανέφερε η Πελόζι προσθέτοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί για μία ακόμη μία φορά «να αλλοιώσει υπέρ του τις εκλογές».

«Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», είπε παράλληλα η Πελόζι στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ απειλεί συνεχώς τη δημοκρατία και «δεν μας αφήνει άλλη λύση από το να δράσουμε».

«Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ντρέπονται» ήταν η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι  ευελπιστεί σε μία δίκαιη δίκη στη Γερουσία.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο ίδιος και στενοί συνεργάτες του στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του, στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμμπ
Ανακοίνωση συμπαράστασης του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ για τα γεγονότα στο ΕΜΠ
Ο ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ καταδικάζει την επέμβαση των ΜΑΤ στο ΕΜΠ και κάνει λόγο για επίθεση στις δημοκρατικές αρχές και την αυτονομία των πανεπιστημίων.
Ανακοίνωση συμπαράστασης του Δ.Σ. του ΣΔΕΠ ΑΣΚΤ για τα γεγονότα στο ΕΜΠ
φοιτητές
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Η ενεργοποίηση πειθαρχικών απειλεί το δημόσιο πανεπιστήμιο
Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών καταγγέλλει τις πειθαρχικές διαδικασίες σε φοιτητές του ΕΜΠ, ΕΚΠΑ και Πολυτεχνείου Κρήτης ως αυταρχικό μέτρο που...
Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Η ενεργοποίηση πειθαρχικών απειλεί το δημόσιο πανεπιστήμιο