syria tourkiki eisvoli
Συνολικά έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις ενήλικοι στην πόλη Ταλ Ριφάατ, η οποία δέχεται επίθεση από τουρκικές δυνάμεις και τη συριακή αντιπολίτευση

Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ παιδιά κάτω των 15 ετών, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κοντά σε σχολείο, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τραγωδία αυτή εκτυλίχθηκε στην πόλη Ταλ Ριφάατ, όπου συνεχίζονται σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων μαχητών.

Στην πόλη αυτή έχουν αναπτυχθεί επίσης δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ στην περιοχή υπάρχει και ρωσική βάση.

«Οι οβίδες των τουρκικών δυνάμεων έπεσαν κοντά σε ένα σχολείο, τη στιγμή που έβγαιναν τα παιδιά» από το κτίριο, είπε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Από τον βομβαρδισμό τραυματίστηκαν άλλοι 21 άνθρωποι. Πηγή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό και είπε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Τα περισσότερα θύματα είναι εκτοπισμένοι Κούρδοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Ταλ Ριφάατ αφού έφυγαν από το Αφρίν, μια πόλη της δυτικής Συρίας την οποία κατέλαβαν το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις. Μετά την επιχείρηση εκείνη, η Άγκυρα απειλούσε να επιτεθεί στο Ταλ Ριφάατ, όμως η επίθεση αυτή αποτράπηκε κατόπιν συμφωνίας της Τουρκίας με τη Ρωσία. Η Μόσχα έχει επίσης δεσμευτεί ότι θα αποχωρήσουν από την περιοχή οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Το Ταλ Ριφάατ βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, στα νότια της πόλης Ααζάζ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες που χρηματοδοτούνται και στηρίζονται από την Άγκυρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-DPA

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Σχολεία μέσα στα συντρίμμια: Τα παιδιά της Γάζας επιστρέφουν στα θρανία χωρίς βιβλία και τετράδια
Μέσα σε σκηνές, ανάμεσα σε ερείπια και ουρές για νερό και ψωμί, η εκπαίδευση παλεύει να επιβιώσει στη χειρότερη κρίση της
Σχολεία μέσα στα συντρίμμια: Τα παιδιά της Γάζας επιστρέφουν στα θρανία χωρίς βιβλία και τετράδια
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
«Χτίζοντας γέφυρες συμπερίληψης»: εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Το Ίδρυμα τιμά την 3η Δεκεμβρίου με δράσεις για πρόσβαση, ισότητα, εθελοντισμό και βιωματική κατανόηση της συμπερίληψης
«Χτίζοντας γέφυρες συμπερίληψης»: εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
στεμ
Αίθουσα STEM στο 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής δημιούργησε το «Μαζί για το Παιδί»
Οι παρεμβάσεις προσφέρουν σε 320 μαθητές και μαθήτριες και 53 εκπαιδευτικούς, ένα εξελιγμένο μαθησιακό περιβάλλον, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της...
Αίθουσα STEM στο 5ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής δημιούργησε το «Μαζί για το Παιδί»