Δασκάλα απολύθηκε γιατί μαθητές τραγούδησαν σε βίντεο το «Barbie Girl» για τον Χίτλερ
Το «Barbie Girl» των Aqua τραγούδησαν μαθητές σε σχολείο της Αργεντινής, παραλλάσσοντας τους στίχους που αφορούσαν στον Αδόλφο Χίτλερ και φορώντας ναζιστικές στολές

Οι μαθητές το βιντεοσκόπησαν στο πλαίσιο μιας εργασίας για το μάθημα της Ιστορίας και η δασκάλα έχασε τη δουλειά της όταν το βίντεο έγινε viral.

Το περιστατικό συνέβη σε γυμνάσιο της πόλης Σαν Χουάν και η δασκάλα επέλεξε να προσεγγίσει το ζήτημα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μέσω μιας... εναλλακτικής οδού.

Έτσι, οι μαθητές αποφάσισαν να κοροϊδέψουν τις φρικιαστικές πράξεις του Αδόλφου Χίτλερ και παράλλαξαν τους στίχους του τραγουδιού «Barbie Girl». Ντύθηκαν σαν ναζί και στο βίντεο ακούγεται το «​I'm a Nazi girl in a Nazi world».

Ωστόσο, στο βίντεο κάποιοι μαθητές φαίνονται να «ταπεινώνουν» άλλους ηθοποιούς, που υποδύονταν τους Εβραίους και τους ομοφυλόφιλους.

Όπως ανέφεραν οι «Times Of Israel», προγραμματίστηκε συνάντηση, τη Δευτέρα (25/11), της εβραϊκής οργάνωσης DAIA με αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας στην επαρχία του Σαν Χουάν.

Επιπλέον, το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση, το Σάββατο και απολογήθηκε στον εκπρόσωπο της Κοινότητα Ισραηλινών του Σαν Χουάν, καθώς και σε άλλες ομάδες που ένιωσαν ότι είχαν προσβληθεί από το βίντεο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς στις τουριστικές περιοχές: Η στέγη ως «αόρατη» κρίση της εκπαίδευσης
Παραιτήσεις, ακάλυπτες θέσεις και εξώσεις αναπληρωτών επαναφέρουν στη Βουλή το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς στις τουριστικές περιοχές: Η στέγη ως «αόρατη» κρίση της εκπαίδευσης