Ισπανία: Νέο πολιτικό αδιέξοδο σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις
Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου οι κρίσιμες εκλογές

Τρεις δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου στην Ισπανία, οι οποίες διενεργήθηκαν για λογαριασμό εφημερίδων, δείχνουν ότι είναι απίθανο να ξεπεραστεί το τρέχον πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, καθώς καμία από τις ευρύτερες παρατάξεις της αριστεράς και της δεξιάς δεν φαίνεται να εξασφαλίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι δημοσκοπήσεις αυτές που έγιναν από το NC Report για την La Razon, το GAD3 για την ABC και το SigmaDos για την El Mundo δείχνουν ότι οι Σοσιαλιστές θα κερδίσουν τις εκλογές, αλλά χωρίς να συγκεντρώνουν πλειοψηφία για να μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτές, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θα σημειώσει κάποιες απώλειες και θα εξασφαλίσει γύρω στις 120 έδρες στις εκλογές, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Vox θα κερδίσει έδαφος και θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, εξασφαλίζοντας περίπου 40 έδρες από τις 350 του κοινοβουλίου.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο μαζί με το Σοσιαλιστικό, έχουν κυριαρχήσει στο πολιτικό τοπίο της Ισπανίας κατά το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης ιστορίας της χώρας, θα αυξήσει τα ποσοστά του, ενώ οι φιλελεύθεροι Ciudadanos θα είναι το κόμμα που θα υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες στις εκλογές αυτές, στις οποίες δείχνει να εξασφαλίζει λιγότερες από το ένα τρίτο των εδρών που είχε λάβει τον Απρίλιο.

Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία επιτρέπεται να γίνονται δημοσκοπήσεις βάσει του ισπανικού νόμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!
Συνεχίζουμε για να κατοχυρωθεί νομοθετικά πως θα σταματήσουν οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, λόγω επαπειλούμενων κυήσεων!
ΝΤ Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Νίκη για την προστασία της μητρότητας!