assad
Ο πρόεδρος της Συρίας υπογράμμισε ότι ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι ή ακόμη και όλων των τζιχανιστών δεν θα επηράσει τη γενική κατάσταση όσο η τρομοκρατική ιδεολογία είναι ζωντανή

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε απόψε ότι η Δαμασκός δεν είχε καμία επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους και δεν θα πιστέψει ότι ο Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι έχει σκοτωθεί πραγματικά παρά μόνο αν παρουσιαστούν αξιόπιστες αποδείξεις.

"Δεν είχαμε καμία επαφή με τις αμερικανικές αρχές για την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι. Κυρίως, δεν γνωρίζουμε αν αυτή η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε όντως ή όχι", είπε ο Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Ο Σύρος πρόεδρος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παράσχει αποδείξεις για τον θάνατο του Μπαγκντάντι. Η Δαμασκός, είπε, πληροφορήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ότι παρείχε "βοήθεια" στους Αμερικανούς στην επιχείρηση αυτήν.

Παράλληλα, ο Άσαντ υπογράμμισε ότι ο θάνατος του αλ Μπαγκντάντι ή ακόμη και όλων των τζιχανιστών δεν θα επηράσει τη γενική κατάσταση όσο η τρομοκρατική ιδεολογία είναι ζωντανή.

Ο Σύρος πρόεδρος επέμεινε ότι ο τελικός στόχος της χώρας του είναι να αποκαταστήσει την κρατική εξουσία στις περιοχές που ελέγχονται από τους Κούρδους, στα βορειοανατολικά, μετά την αιφνίδια αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό θα γίνει σταδιακά.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε αυτόν τον μήνα μεταξύ των προέδρων της Τουρκίας και της Ρωσίας, για την απομάκρυνση των Κούρδων πολιτοφυλάκων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) από τη "ζώνη ασφαλείας", πλάτους 30 χιλιομέτρων, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, είναι ένα βήμα που μπορεί να βοηθήσει τη Δαμασκό στον στόχο της, εξήγησε.

Οι YPG έχουν καταλήξει σε συμφωνία με το συριακό καθεστώς ώστε μονάδες του στρατού να καταλάβουν τις θέσεις από τις οποίες αποχωρούν οι Κούρδοι κοντά στα σύνορα.

Ο Άσαντ διαβεβαίωσε ότι δεν θα ζητηθεί από τους Κούρδους να παραδώσουον αμέσως τα όπλα τους όταν ο στρατός μπει στις περιοχές τους, σε μια τελική συμφωνία μαζί τους με την οποία η Δαμασκός θα ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών αυτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-Reuters

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μολυβια
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αναλυτικοί πίνακες μισθοδοσίας για μόνιμους και αναπληρωτές
Το μισθολόγιο των εκπαιδευτικών: Αυτή είναι η μισθοδοσία για μόνιμους και αναπληρωτές (Πίνακες)
daskala
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
Νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις άδειες μητρότητας των αναπληρωτριών
Στην Ελλάδα ο/η εκπαιδευτικός δεν προλαβαίνει να γίνει γονιός: Εκτός προστασίας μητρότητας οι γυναίκες της εκπαίδευσης
anergia-people.jpg
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων
Η Ελλάδα κρατά σταθερά την πρώτη θέση στην Ευρώπη στην ανεργία πτυχιούχων 25-34 ετών – Από τη δραχμή έως σήμερα, μια διαχρονική παθογένεια
Πτυχιούχοι χωρίς μέλλον: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία νέων