Thumbnail

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην Τουρκία για τη στρατιωτική τους επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

«Ζήτησα από το υπουργείο Οικονομικών να άρει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου ως απάντηση στην τουρκική επίθεση», τόνισε Τραμπ από το Λευκό Οίκο

Σημείωσε πως η Τουρκία ανέφερε ότι σταματά τις πολεμικές επιχειρήσεις και μετατρέπει σε μόνιμη την κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, παρακινώντας την Ουάσινγκτον για την άρση των κυρώσεων.

«Οι κυρώσεις αίρονται εκτός αν συμβεί κάτι για το οποίο δεν θα είμαστε χαρούμενοι», είπε ο Τραμπ από το Λευκό Οίκο.

Εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το νόημα της λέξης «μόνιμο» σε «αυτό το μέρος του κόσμου».

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών παράλληλα ανακοίνωσε με δημοσίευση στον ιστότοπό του την άρση των κυρώσεων ενάντια στα τουρκικά υπουργεία Άμυνας και Ενέργειας και τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει εις βάρος του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλου, του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-dpa

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο
Κορυφαία γαστρεντερολόγος του Harvard αποκαλύπτει όσα διπλασιάζουν τον κίνδυνο για καρκίνος παχέος εντέρου σε νέους
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο