Κόσμος 0

Η εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας στηρίζει την τουρκική εισβολή στη Συρία

orban
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας»

Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέφρασε σήμερα τη στήριξή της στη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας ότι η Τουρκία σπρώχνει το μεταναστευτικό πρόβλημα προς την κατεύθυνση της Συρίας και όχι προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

«Το συμφέρον μας είναι να αποτρέψουμε την εμφάνιση εκατοντάδων χιλιάδων, αν όχι εκατομμυρίων, παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας», τόνισε ο Σιγιάρτο μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Αζερμπαϊτζάν.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας και τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν καταδικάσει την εισβολή του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία, με μια στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Νέα σχολική χρονιά 2026-2027: «Κλείδωσε» ο αγιασμός και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Σκάνδαλο στην Εθνική Σχολή Δικαστών: Υποψήφιος γραμματέας πιάστηκε με πλαστό πτυχίο

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει για όσους δεν έχουν βγάλει μετά τις 3 Αυγούστου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος