Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/Alblockk/status/1182458526003802112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182458526003802112&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurenglish.net%2Fnews%2FColombia-Students-Demand-Duque-Fulfill-2018-Agreements-20191011-0003.html at this time, please check again later.
colombia students
Ανάμεσα στα αιτήματα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στα ιδρύματα και στον κρατικό μηχανισμό και η τήρηση της υπόσχεσης του προέδρου της χώρας για αύξηση της χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση

Σε μαζικές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει εδώ και αρκετές ημέρες οι φοιτητές των δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων της Κολομβίας, ενάντια στη διαφθορά της κυβέρνησης, την αστυνομική βία και τη διαφθορά των πανεπιστημιακών αρχών, ενώ ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση. Στην πανεθνική κινητοποίηση της Πέμπτης η αστυνομία απάντησε με χρήση βίας ενάντια στους διαδηλωτές.

Οι Κολομβιανοί φοιτητές ζητούν από τον Πρόεδρο Ιβάν Ντούκε ​​να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του 2018 που αποσκοπούσαν στην ενίσχυση της εκπαίδευσης στη χώρα.

«Οι σπουδαστές πορεύονται ενάντια στην αστυνομική βία, τη διοικητική διαφθορά στα πανεπιστήμια και για την πλήρη συμμόρφωση με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπογκοτά Guillermo Fonseca.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων πολλοί δημοσιογράφοι στοχοποιήθηκαν από άγνωστα άτομα που ήθελαν να μην μεταδίδονται οι εξελίξεις της κινητοποίησης στην υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό. Όμως τα άτομα αυτά απομακρύνθηκαν από τους ίδιους τους φοιτητές.

https://twitter.com/Alblockk/status/1182458526003802112?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182458526003802112&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.telesurenglish.net%2Fnews%2FColombia-Students-Demand-Duque-Fulfill-2018-Agreements-20191011-0003.html

Στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, οι διαδηλώσεις ήταν τεράστιες λόγω της συγκέντρωσης φοιτητών από τα τρία κύρια δημόσια πανεπιστήμια, το Επαρχιακό, το Εθνικό και το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο, καθώς και ιδιωτικών ιδρυμάτων όπως το πανεπιστήμιο Javeriana, το Πανεπιστήμιο του Ροζάριο και το Πανεπιστήμιο των Άνδεων.

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε όταν η ESMAD, κατασταλτικό σώμα των κολομβιανών αρχών, επιτέθηκε και απομάκρυνε βίαια πολίτες και φοιτητές από την πλατεία Μπολιβάρ, στην οποία στεγάζονται το Ανώτατο Δικαστήριο, το Καπιτώλιο και ο Καθεδρικός Ναός.

Το 2018 η κυβέρνηση Ντούκε συμφώνησε με τους φοιτητές να διαθέσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος της Κολομβίας.

Αυτή η δέσμευση ήταν συνέπεια μαζικών διαδηλώσεων όπου ο εκπαιδευτικός κόσμος αγωνίστηκε ενάντια στις περαιτέρω περικοπές που σχεδιάζονταν.

Όμως ο δεξιός πρόεδρος της Κολομβίας δεν τήρησε την υπόσχεσή του, με αποτέλεσμα το νέο ξεσηκωμό των φοιτητών.

Με πληροφορίες από Telesur

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεμπουτσικα
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»
Η δεύτερη συνάντηση διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΠΕΠ, με διευρυμένη συμμετοχή...
ΕΟΠΠΕΠ: «Τα μικροδιαπιστευτήρια έρχονται να αλλάξουν την επαγγελματική κατάρτιση»
Απεργία, ΑΔΕΔΥ, κινητοποίηση
ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια σε πολεμικές εξελίξεις
«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στο Συλλαλητήριο της Παρασκευής 27 Μαρτίου στις 18.00, στο Σύνταγμα»
ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια σε πολεμικές εξελίξεις
Παύλος Ασλανίδης
Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Σφοδρή αντίδραση Ασλανίδη για «φιάσκο» και μεθοδεύσεις
Καταγγελίες για ακατάλληλη αίθουσα και καθυστερήσεις – «Στο εδώλιο βρέθηκαν τα θύματα, όχι οι κατηγορούμενοι»
Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Σφοδρή αντίδραση Ασλανίδη για «φιάσκο» και μεθοδεύσεις