epithesi isis kamisli syria
Κούρδοι: Πέντε τζιχαντιστές δραπέτευσαν από φυλακή έπειτα από επίθεση των Τούρκων

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο νωρίτερα σήμερα στην κουρδική πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία. Κατά την επίθεση έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Στη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων Amaq της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το ΙΚ αναφέρει ότι στόχος της επίθεσης ήταν κούρδοι μαχητές και ότι τζιχαντιστές μαχητές "πυροδότησαν παγιδευμένο σταθμευμένο αυτοκίνητο" κοντά σε κουρδική στρατιωτική θέση στο Καμισλί.

Κούρδοι: Πέντε τζιχαντιστές δραπέτευσαν από φυλακή έπειτα από επίθεση των Τούρκων

Παράλληλα, οι κουρδικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως πέντε τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δραπέτευσαν σήμερα από μια φυλακή κοντά στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, έπειτα από αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγαν οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Οι πέντε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που κρατούνταν αιχμάλωτοι από τις κουρδικές δυνάμεις, δραπέτευσαν από τη φυλακή Ναβκούρ, η οποία βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Καμισλί, επισήμανε ένας αξιωματικός των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Ένας δεσμοφύλακας της φυλακής είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι εκεί κρατούνται «ξένοι μαχητές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος των SDF έκανε λόγο για συνεχείς βομβαρδισμούς κοντά στη φυλακή Τζιρκίν, που βρίσκεται κοντά στη Ναβκούρ, όπου επίσης κρατούνται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Περίπου 12.000 μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, Σύροι, Ιρακινοί όπως επίσης και 2.500-3.000 ξένοι, που προέρχονται από 54 χώρες, παραμένουν υπό κράτηση στις φυλακές των Κούρδων, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο τους, τον Άμπντελ Καρίμ Όμαρ.

Από την πλευρά της, η Τουρκία πιστεύει ότι περισσότεροι από 1.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας όπου διεξάγεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, οι περισσότεροι ξένοι τζιχαντιστές από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

«Υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 1.200-1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε κτίρια που χρησιμοποιούνται ως φυλακές εντός της περιοχής, όπου η Τουρκία διεξάγει... την επιχείρησή της» σημείωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στο Reuters.

Οι κουρδικές αρχές διοικούν συνολικά 7 φυλακές υψίστης ασφαλείας, επισημαίνει μια κουρδική πηγή.

Εξάλλου, κρατούν χιλιάδες μέλη των οικογενειών τους σε καταυλισμούς στη βορειοανατολική Συρία, όπως σε εκείνον του Αλ Χολ, όπου σήμερα ξέσπασαν ταραχές.

Εικόνα-Βίντεο: Syrian Arab News Agensy

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-dpa

Διαβάστε επίσης:

Συρία: 100.000 εκτοπισμένοι λόγω της τουρκικής εισβολής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

amfitheatro.jpg
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα έπρεπε να είναι μια γέφυρα. Αντί γι’ αυτό, για πολλούς έγιναν ένας τοίχος.
Κατατακτήριες εξετάσεις: Η αναδρομική επιβολή βάσης εισαγωγής (10) σε κάθε μάθημα δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων και οδηγεί σε μαζικούς αποκλεισμούς
καθηγητές
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»
Πίσω από κάθε τάξη, πίσω από κάθε κουδούνι που χτυπά, υπάρχει ένας άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να σταθεί όρθιος μέσα σε ένα περιβάλλον όλο...
Σχολεία: «Τα παιδιά δεν ακούν πάντα τους μεγάλους, αλλά πάντα τους μιμούνται.»
δασκαλα
Άδειες άνευ αποδοχών στην εκπαίδευση: Δικαίωμα ή «πολυτέλεια»; Τι πραγματικά ισχύει
Τι γίνεται όταν ένα πρόβλημα υγείας προκύψει ξαφνικά τον Ιούλιο; Όταν μια οικογενειακή ανάγκη εμφανιστεί απρόβλεπτα; Η νομοθεσία προβλέπει...
Άδειες άνευ αποδοχών στην εκπαίδευση: Δικαίωμα ή «πολυτέλεια»; Τι πραγματικά ισχύει