κολομβία φοιτητές
Ζητούν περισσότερα χρήματα για τη δημόσια παιδεία

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν χθες Πέμπτη στις μεγαλύτερες πόλεις της Κολομβίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε να τηρήσει τις υποσχέσεις της να αυξήσει τον προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης, που είναι αντιμέτωπο με μεγάλες ελλείψεις πόρων.

Δέκα μήνες αφού κατέληξε σε συμφωνία με τον πρόεδρο Ντούκε για την καλύτερη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, το κίνημα διαμαρτυρίας αυτό, στο οποίο συμμετέχουν σπουδαστές δημόσιων αλλά και ιδιωτικών πανεπιστημίων, βγήκε και πάλι στου δρόμους για να καταγγείλει την αθέτηση των υποσχέσεων της δεξιάς κυβέρνησης.

«Θέλουμε οι συμφωνίες που κλείστηκαν την περασμένη χρονιά να εφαρμοστούν», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουάν Νταβίντ Πατίνιο, 19 ετών, φοιτητής στη σχολή οικονομίας του δημόσιου πανεπιστημίου La Nacional, καθώς συμμετείχε στην πορεία που έγινε υπό βροχή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές υπενθύμισαν ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να διαθέσει 86 εκατομμύρια δολάρια στο Colciencias, δημόσιο ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας, αλλά στην πραγματικότητα του δεν του προσέφερε παρά 23 εκατομμύρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ και AELIA: Θεμέλια βιωσιμότητας στην εκπαίδευση – Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο στην Αθήνα
ΙΕΠ, εκπαιδευτικοί και ευρωπαϊκοί φορείς παρουσίασαν εργαλεία και πολιτικές που συνδέουν το σχολείο με την κλιματική δράση
ΙΕΠ και AELIA: Θεμέλια βιωσιμότητας στην εκπαίδευση – Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο στην Αθήνα
Αλέξης Χαρίτσης
«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι η δική μας»: Οι 7 προτάσεις της Νέας Αριστεράς για «το μέλλον της χώρας»
Ο Αλέξης Χαρίτσης ανεβάζει τους τόνους και παρουσιάζει πακέτο παρεμβάσεων για ανισότητες, εργασία, στέγη, εξοπλισμούς και ενέργεια
«Η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν είναι η δική μας»: Οι 7 προτάσεις της Νέας Αριστεράς για «το μέλλον της χώρας»