κολομβία φοιτητές
Ζητούν περισσότερα χρήματα για τη δημόσια παιδεία

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν χθες Πέμπτη στις μεγαλύτερες πόλεις της Κολομβίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε να τηρήσει τις υποσχέσεις της να αυξήσει τον προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης, που είναι αντιμέτωπο με μεγάλες ελλείψεις πόρων.

Δέκα μήνες αφού κατέληξε σε συμφωνία με τον πρόεδρο Ντούκε για την καλύτερη χρηματοδότηση της δημόσιας παιδείας, το κίνημα διαμαρτυρίας αυτό, στο οποίο συμμετέχουν σπουδαστές δημόσιων αλλά και ιδιωτικών πανεπιστημίων, βγήκε και πάλι στου δρόμους για να καταγγείλει την αθέτηση των υποσχέσεων της δεξιάς κυβέρνησης.

«Θέλουμε οι συμφωνίες που κλείστηκαν την περασμένη χρονιά να εφαρμοστούν», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουάν Νταβίντ Πατίνιο, 19 ετών, φοιτητής στη σχολή οικονομίας του δημόσιου πανεπιστημίου La Nacional, καθώς συμμετείχε στην πορεία που έγινε υπό βροχή στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές υπενθύμισαν ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να διαθέσει 86 εκατομμύρια δολάρια στο Colciencias, δημόσιο ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας, αλλά στην πραγματικότητα του δεν του προσέφερε παρά 23 εκατομμύρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του