bombing
Σε εξέλιξη από χθες η εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία

Τουλάχιστον 6 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα μωρό 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων, έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν στις επιθέσεις εναντίον των πόλεων Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ, αναφέρει το γραφείο του κυβερνήτη της Σανλιούρφα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα κοριτσάκι 11 ετών σκοτώθηκε από τα πυρά την ώρα που έπαιζε.

Ο τουρκικός στρατός εντόπισε και εξουδετέρωσε τους μαχητές του PKK και του YPG που στοχεύουν Τούρκους πολίτες, σημείωσε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετά τις επιθέσεις.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξουδετέρωσαν τους τρομοκράτες των PKK/PYD-YPG, που σκότωσαν αθώους πολίτες σήμερα και κατέστρεψαν τις θέσεις τους», προσέθεσε το υπουργείο.

Την ίδια ώρα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε πλήγματα εναντίον της συνοριακής πόλης Νουσαϊμπίν, όπως γνωστοποίησε το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας Μαρντίν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-Anadolu

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογ
Αγωνιστική Παρέμβαση: Η πρόταση για αγωνιστικό προεδρείο ενάντια στη συνδικαλιστική αδράνεια
Η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταθέτει πρόταση συγκρότησης ΔΣ με σαφές πολιτικό και διεκδικητικό πλαίσιο
Αγωνιστική Παρέμβαση: Η πρόταση για αγωνιστικό προεδρείο ενάντια στη συνδικαλιστική αδράνεια