syssitia germania
Παιδιά και ηλικιωμένοι οι μεγαλύτερες ομάδες που τα συσσίτια - Αύξηση 10% σε όσους τρέφονται από αυτά

Ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται τακτικά δημόσια συσσίτια στη Γερμανία για να προμηθεύθουν τρόφιμα ανέρχεται σύμφωνα με το σύλλογο «Συσσίτια Γερμανία» (Tafeln Deutschland) στα 1,65 εκατομμύρια. Πρόκειται για 10% περισσότερα άτομα απ' ότι τον περασμένο χρόνο δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Γιόχεν Μπρύλ. Τα συσσίτια επισκέπτονται άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, παιδιά, φοιτητές, αιτούντες άσυλο.

«Φτώχεια εξίσου σημαντική με τις κλιματικές αλλαγές»

«Πολύ δραματική» είναι σύμφωνα με τον κ. Μπρυλ η κατάσταση στους ηλικιωμένους. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 20% και έφθασε στις 430.000. Ο πρόεδρος του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» προειδοποιεί ότι η φτώχεια στους ηλικιωμένους θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ανάλογη σημασία με τις κλιματικές αλλαγές. Τη μεγαλύτερη ομάδα στα συσσίτια που λειτουργούν σε 947 γερμανικούς δήμους, αποτελούν όμως με περίπου μισό εκατομμύριο, τα παιδιά. Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι κατά 10%.«Φτωχά παιδία δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο τη φτώχειας», τονίζει ο κ. Μπρυλ.

Κάθε χρόνο 60.000 εθελοντές των συσσιτίων συγκεντρώνουν από καταστήματα και εταιρείες παρασκευής περίπου 265.000 τόνους τροφίμων, τα οποία είναι όμως ακόμη κατάλληλα για κατανάλωση. Η συνολική ποσότητα των τροφίμων που σπαταλάται κάθε χρόνο στη Γερμανία, δηλαδή καταλήγει στα σκουπίδια, ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου «Συσσίτια Γερμανία» στα 18 εκατομμύρια τόνους.

Πηγή: Deutsche Welle

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παμακ
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετείχαν οι φοιτητές Κίμων Παπαλόπουλος και Γεώργιος Πατσαδάκης.
Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναγορεύθηκε ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου
nipiagogeio
Κραυγή αγωνίας από τους νηπιαγωγούς: «Από τις 3.600 στις 2.800 — Δεν είναι αριθμοί, είναι παιδιά»
Οι νηπιαγωγοί καταγγέλλουν μείωση προσλήψεων στη Γ΄ φάση, ελλείψεις προσωπικού και εγκατάλειψη της Προσχολικής και Ειδικής Αγωγής.
Κραυγή αγωνίας από τους νηπιαγωγούς: «Από τις 3.600 στις 2.800 — Δεν είναι αριθμοί, είναι παιδιά»
προσωπικός αριθμός
Έληξε η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει για όσους δεν πρόλαβαν
Αυτόματος αριθμός για όσους δεν υπέβαλαν αίτηση – Ο «ψηφιακός κωδικός ζωής» που θα συνοδεύει κάθε πολίτη
Έληξε η προθεσμία για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει για όσους δεν πρόλαβαν