Στέφαν Ερνστ
Η υπόθεση του Στέφαν Ερνστ απασχολεί έντονα τη γερμανική κοινή γνώμη

Ο νεοναζί που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον Ιούνιο έναν Γερμανό πολιτικό που τασσόταν υπέρ των μεταναστών φέρεται επίσης να είχε αποπειραθεί να σκοτώσει με μαχαίρι έναν Ιρακινό αιτούντα άσυλο, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη.

Το συμβάν χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2016, όταν στη Γερμανία συνέχιζαν να φτάνουν χιλιάδες μετανάστες κυρίως από τη Μέση Ανατολή και είχε ξεκινήσει το κίνημα κατά της πολιτικής ανοικτών θυρών που ακολουθούσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Ο 45χρονος Στέφαν Ερνστ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση, θεωρείται ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας ενός Ιρακινού αιτούντα άσυλο, μια υπόθεση που δεν είχε διαλευκανθεί μέχρι τώρα.

«Φέρεται να πλησίασε το θύμα από πίσω προτού το χτυπήσει με μαχαίρι στην πλάτη», ανακοίνωσε η γερμανική εισαγγελία. «Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα για τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευθεί στην εντατική», πρόσθετε η ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται ότι κίνητρο του δράστη «ήταν οι ακροδεξιές απόψεις του».

Ο Ερνστ κατηγορείται για τον φόνο με πυροβόλο όπλο του πολιτικού Βάλτερ Λίμπκε, μέλους του CDU της Μέρκελ, ο οποίος υπερασπιζόταν δημοσίως τη μεταναστευτική πολιτική της καγκελαρίου.

Η γερμανική δικαιοσύνη πιστεύει ότι ένα ακόμη πρόσωπο βοήθησε τον Ερνστ στον φόνο αυτό, παρέχοντάς του το όπλο του εγκλήματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλη
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»
«Εικόνα εγκατάλειψης στη σχολική στέγη» - Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή
Αναφορά στη Βουλή: «Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί στεγάζονται σε ασυντήρητα ή ελλιπώς συντηρημένα κτήρια»
βιολ
Τραγωδία στη "Βιολάντα": Πριν από 6 μήνες ήρθε από τη Γερμανία η 56χρονη Αναστασία για να βγει στη σύνταξη
Η Αναστασία είχε ζήσει στη Γερμανία από το 1988, όπου εργαζόταν από το 1989. Σύμφωνα με τους γονείς της, επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με τον σύζυγό της...
Τραγωδία στη "Βιολάντα": Πριν από 6 μήνες ήρθε από τη Γερμανία η 56χρονη Αναστασία για να βγει στη σύνταξη