india assam NRC
Η ινδική δικαιοσύνη καταδίκασε τη Δευτέρα έξι ινδουιστές άνδρες για τον ομαδικό βιασμό και τον φόνο πέρυσι ενός κοριτσιού, που ήταν μουσουλμάνα, ένα περιστατικό το οποίο προκάλεσε εθνοτικές ταραχές στην Ινδία

Το δικαστήριο του Πατανκότ στη βόρεια Ινδία αθώωσε έναν έβδομο κατηγορούμενο. Ξεχωριστή δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον ενός όγδοου κατηγορούμενου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι ήταν ανήλικος την εποχή του συμβάντος και θα δικαστεί ξεχωριστά.

Τρεις από τους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και ένας αξιωματούχος του χωριού, κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό και φόνο και καταδικάστηκαν σε ισόβια. Τρεις άλλοι, που κατηγορούνταν για δωροδοκία και ότι κατέστρεψαν αποδεικτικά στοιχεία στη διάρκεια της έρευνας, καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Σύμφωνα με την έκθεση των ερευνητών, το οκτάχρονο κοριτσάκι ήταν θύμα ινδουιστών χωρικών, οι οποίοι ήθελαν να τρομοκρατίσουν τη νομαδική, μουσουλμανική φυλή στην οποία ανήκε, τους Μπακαρουάλς, προκειμένου να τους αναγκάσουν να φύγουν από την περιοχή.

Τα γεγονότα σημειώθηκαν σε νότια περιοχή του κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ, σε μια περιοχή όπου ζουν κυρίως ινδουιστές στο κρατίδιο αυτό όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.

"Ο βιασμός της Κάτουα", το όνομα της περιοχής όπου βρίσκεται το χωριό, θεωρήθηκε ως σύμπτωμα της εθνοτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει υπό την ηγεσία των εθνικιστών, ινδουιστών που βρίσκονται στην εξουσία από το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2018 το οκτάχρονο κορίτσι απήχθη και στη συνέχεια οι δράστες την νάρκωσαν και την κράτησαν σε έναν ινδουιστικό ναό. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε πεταμένο μερικές ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Σύμφωνα με τη νεκροψία, την στραγγάλισαν και την χτύπησαν με πέτρες.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την απόφαση προτού αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση. Η οικογένεια του θύματος, που δεν ήταν παρούσα στη δίκη, ήλπιζε να επιβληθεί στους έξι κατηγορούμενους η θανατική ποινή.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει διαδηλώσεις κατά της σεξουαλικής βίας σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας και όξυνε την ένταση στην πόλη Τζαμού, σε τέτοιο σημέιο που η δίκη χρειάστηκε να μεταφερθεί στο γειτονικό κρατίδιο Πεντζάμπ.

Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί τη Δευτέρα γύρω από το δικαστήριο καθώς και την πόλη Κάτουα και τις γύρω περιοχές, ωστόσο δεν υπήρξαν ταραχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ελμε κερκυρας
Ασύλληπτο! Καταδικαστική απόφαση για καθηγητές, μέλη του ΔΣ ΕΛΜΕ – Θα ασκήσουν έφεση (ΒΙΝΤΕΟ)
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας έπραξε το αυτονόητο, παρεμβαίνοντας μετά από αλλεπάλληλα καλέσματα εκπαιδευτικών, για να αντιμετωπίσει...
Ασύλληπτο! Καταδικαστική απόφαση για καθηγητές, μέλη του ΔΣ ΕΛΜΕ – Θα ασκήσουν έφεση (ΒΙΝΤΕΟ)
mixanografiko14_638631239.jpg
Μηχανογραφικό 2025: Σπουδές με χαμηλή βάση και υψηλές προοπτικές — Οι κρυφές ευκαιρίες στα ΑΕΙ
Τάσεις αγοράς: Ποια επαγγέλματα υγείας "εκτοξεύονται" - Γιατί δεν είναι μόνο οι υψηλές βάσεις το κλειδί για επαγγελματική επιτυχία
Μηχανογραφικό 2025: Σπουδές με χαμηλή βάση και υψηλές προοπτικές — Οι κρυφές ευκαιρίες στα ΑΕΙ