Thumbnail
Τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου θα ξεκινήσουν στην Αθήνα τις διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνο βρίσκει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η άποψη που διατύπωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στην Ευρωβουλή για την ανάγκη επανεξέτασης του στόχου των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων της χώρας μας. Όπως μάλιστα διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, η συγκεκριμένη τοποθέτηση αντανακλά την πάγια θέση που έχει διατυπώσει με συνέπεια το Ταμείο τα τελευταία χρόνια.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε πάντα υποστηρίξει ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% ήταν φιλόδοξος. Έχουμε αναφέρει με συνέπεια ότι οι υψηλοί πρωτογενείς δημοσιονομικοί στόχοι λειτούργησαν σαν βαρίδι για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Και έχουμε υποστηρίξει στο παρελθόν την ανάγκη για ένα χαμηλότερο δημοσιονομικό ισοζύγιο. Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι σαφής η θέση του ΔΝΤ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Ράις ανακοίνωσε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου τα τεχνικά κλιμάκια του Ταμείου θα ξεκινήσουν στην Αθήνα τις διαβουλεύσεις για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του άρθρου 4. Στο σημείο, όμως, αυτό, ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα.

«Η ομάδα θα είναι στην Αθήνα από τις 23 Σεπτεμβρίου για τις διαβουλεύσεις σχετικά με το άρθρο 4. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχουμε ένα οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα και σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα τις εξετάσουμε προσεκτικά στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων», σημείωσε.

Τέλος, σε ερώτηση για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είπε πως η αποστολή του ΔΝΤ στην Αθήνα θα τις εξετάσει στο πλαίσιο των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα με την ελληνική κυβέρνηση.

«Επιτρέψτε μου, όμως, να προσθέσω ότι αυτό που είναι το πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμόσει αξιόπιστες πολιτικές που θα είναι συμβατές με την επίτευξη υψηλότερης και (κοινωνικά) περιεκτικότερης ανάπτυξης. Συνεπώς, θα συζητήσουμε με την κυβέρνηση και θα εξετάσουμε προσεκτικά τις πρωτοβουλίες της σε αυτό το πλαίσιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονίκη
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Κινητοποιήσεις φοιτητών ενάντια στο συνέδριο «Οικονομία του Πολέμου»
ΑΠΘ: Στη Σχολή Πολέμου μεταφέρθηκε το πολεμικό συνέδριο κάτω από τις αντιδράσεις των φοιτητών - Κινητοποίηση αύριο στις 9π.μ.
Νοσοκομείο
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
Σοβαρό επεισόδιο βίας στα επείγοντα, με καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά ασθενούς και εξοργιστική κατάληξη για τους υγειονομικούς
«Ταινία τρόμου» στον Ερυθρό Σταυρό: Ασθενής έλουσε με ούρα το προσωπικό – συνελήφθη νοσηλεύτρια
natsios
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της
Ο Νατσιός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση της κ. Καρυστιανού, σημειώνοντας ότι φαίνεται να συγκλίνει με τις θέσεις της «Νίκης»
Ο Νατσιός συνεχάρη την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις - Τι είπε για την περίπτωση συνεργασίας μαζί της