Αγία Πετρούπολη
Κέρδισε τις εκλογές ο Αλεξάντερ Μπεγκλόφ

Ο υποψήφιος του Κρεμλίνου κέρδισε τις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη για τη θέση του κυβερνήτη, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, την ώρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει εκλογικές νοθείες.

"Ο Αλεξάντερ Μπεγκλόφ, ο υπηρεσιακός κυβερνήτης, έλαβε 64,57% των ψήφων", ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή μετά την καταμέτρηση του 97% των ψήφων.

Ο φιλοκυβερνητικός υποψήφιος, ο οποίος είχε διοριστεί προσωρινός κυβερνήτης της πόλης πέρυσι, είχε να αντιμετωπίσει στις εκλογές αυτές μόνον δύο κι όχι πολύ γνωστούς υποψηφίους, τους Ναντέζντα Τιχόνοβα και Μιχαήλ Αμόσοφ, οι οποίοι εξασφάλισαν αντίστοιχα 16,84% και 15,93% των ψήφων.

Ο κύριος αντίπαλός του, ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος και γνωστός κινηματογραφιστής Βλαντίμιρ Μπόρτκο, αποσύρθηκε από την κούρσα μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, λέγοντας ότι "το παιγνίδι ήταν στημένο".

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε εξάλλου πολλές νοθείες στην Αγία Πετρούπολη, ενώ χθες Κυριακή κινήματα της αντιπολίτευσης έδωσαν στη δημοσιότητα δηλώσεις από συνεντεύξεις που πήραν από ψηφοφόρους, οι οποίοι έλεγαν ότι τους πλήρωσαν για να ψηφίσουν ή εικόνες από το παραγέμισμα καλπών. Την ίδια ώρα και το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές αυξήθηκε ξαφνικά σε ορισμένα εκλογικά τμήματα.

"Η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει από την πίσω πόρτα τον Αλεξάντερ Μπεγκλόφ. Είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο για εκλογές, αλλά για φάρσα", δήλωσε στο AFP ο Μπόρις Βισνέφσκι, μέλος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Γιάμπλοκο. Ο Βισνέφσκι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αντιπολιτευόμενους στην Αγία Πετρούπολη, αλλά οι αρχές δεν ενέκριναν την υποψηφιότητά του.

Στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες σε όλη τη χώρα οι Ρώσοι καλούνταν να εκλέξουν και τους κυβερνήτες 16 περιφερειών. Η Αγία Πετρούπολη ήταν μαζί με τη Μόσχα οι δύο πόλεις στις οποίες η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές αυτές είχε προκαλέσει τη μεγαλύτερη πολεμική.

Στη Μόσχα όπου από τον Ιούλιο γίνονταν διαδηλώσεις σε διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία πολλών υποψηφίων της αντιπολίτευσης, το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία υπέστη πλήγμα καθώς έχασε περίπου το ένα τρίτο των εδρών του στο τοπικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα σχεδόν συνολικά προσωρινά αποτελέσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στην Κύπρο
Το ΕΚΠΑ στην Κύπρο: Ένα νέο ορόσημο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση σε 5 Τμήματα
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, ιδρύει Παράρτημα στην...
Το ΕΚΠΑ στην Κύπρο: Ένα νέο ορόσημο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση σε 5 Τμήματα
σχολείο Κερατσίνι
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
Η αναβολή του αγιασμού αφορά το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και 19ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου
Δήμος Κερατσινίου στο alfavita.gr για την καθυστέρηση της έναρξης της σχολικής χρονιάς σε δύο σχολεία: «Ο εργολάβος δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες έγκαιρα»
texniti_noimosini
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM ξεκινά για να προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα G-STEAM: Προάγει μια εκπαίδευση STEAM ευαισθητοποιημένη σε θέματα φύλου σε ολόκληρη την Ευρώπη