Αμαζονία: Η Βολιβία παρήγγειλε το μεγαλύτερο αεροσκάφος-τάνκερ του κόσμου για να αντιμετωπίσει τις φωτιές
Συναγερμός στη βολιβιανή κυβέρνηση - Τι δηλώνει ο Έβο Μοράλες - Στο αντίποδα ο ακροδεξιός Μπολσονάρου ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές

Το μεγαλύτερο αεροσκάφος-τάνκερ του κόσμου, το Boeing 747 "Supertanker", παρήγγειλε η Βολιβία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φωτιά στο δάσος του Αμαζονίου που πέρασε τα σύνορα της χώρας προερχόμενη από τη Βραζιλία.

Την κίνηση της βολιβιανής κυβέρνησης ανήγγειλε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας, Έβο Μοράλες, ο οποίος πρόσθεσε ότι το αεροσκάφος θα είναι έτοιμο να επιχειρήσει την Παρασκευή.

Παράλληλα, η Βολιβία παρήγγειλε τρία νέα ελικόπτερα, τα οποία θα συνεπικουρούν στο έργο των ήδη τριών που επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τη δημιουργία «γραφείου έκτακτης ανάγκης» και την αποστολή 500 επιπλέον στρατευμάτων ως ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Ακόμη, σε υπηρεσία μπαίνουν περίπου 10 ελαφρά αεροσκάφη.

Την πρώτη ημέρα που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, ο Έβο Μοράλες επισκέφθηκε τις περιοχές και απέστειλε δύο ελικόπτερα για να εκκενώσουν τις πληγείσες κοινότητες, μαζί με μεγάλες αποστολές επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας.

Το Boeing 747 "Supertanker" μπορεί να μεταφέρει 115,000 λίτρα και θα επιχειρεί στοχευμένα, σε περιοχές που θα βολιδοσκοπούνται προηγουμένως από άλλα αεροσκάφη.

Όλα αυτά, στον αντίποδα των πρακτικών που ακολουθεί ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐζ Μπολσονάρου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η κυβέρνησή του δεν έχει τους πόρους για να καταπολεμήσει τις πυρκαγιές στο τροπικό δάσος της Αμαζονίας.

Με πληροφορίες από Telesur

σχετικά άρθρα

Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Τοποθέτηση Αιρετού ΠΥΣΔΕ Σερρών Παπαχρήστου Βασιλείου στη συνεδρίαση  της 28ης Φεβρουαρίου 2020 - Επί του πίνακα Α και Γ Κενών και πλεονασμάτων...
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά