mastercard
Η εταιρεία ανέστειλε τη λειτουργία συγκεκριμένης πλατφόρμας της

Τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν 90.000 πελατών της Mastercard στη Γερμανία, τα οποία είχαν υποκλαπεί ηλεκτρονικά, δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα σε ένα διαδικτυακό φόρουμ, όπως οι αριθμοί πιστωτικών καρτών, γράφει ο γερμανικός Τύπος, ωθώντας τη Mastercard να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία της επίμαχης εταιρικής πλατφόρμας.

"Μεταξύ άλλων αναστείλαμε αμέσως τη λειτουργία της πλατφόρμας 'Priceless Specials' μόλις λάβαμε γνώση του περιστατικού", τόνισε ο πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι "εφαρμόζονται τα πάντα για τη διερεύνηση και την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σχέση" με τον εταίρο του.

Το 'Priceless Specials' είναι ένα πρόγραμμα πιστότητας, που επιτρέπει στους κατόχους των καρτών Mastercard να έχουν πρόσβαση σε bonus και σε εκπτώσεις για άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου ή οι έξοδοι.

Η εφημερίδα Manager Magazin είχε γράψει για τη διαρροή αυτή των στοιχείων, όταν ειδοποιήθηκε από έναν γερμανό επιχειρηματία του Διαδικτύου για τη δημοσίευση σε φόρουμ ενός καταλόγου που περιείχε διευθύνσεις, τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, αριθμούς τραπεζικών καρτών 90.000 συνδρομητών της υπηρεσίας αυτής στη Γερμανία.

Ούτε ο Τύπος ούτε η Mastercard Γερμανίας αποκάλυψαν την ταυτότητα ή τον στόχο των πειρατών αυτών.

Η κλοπή αυτή σημειώνεται ενάμιση μήνα μετά την πειρατεία προσωπικών δεδομένων 106 εκατομμυρίων πελατών, Αμερικανών και Καναδών, της αμερικανικής τράπεζας Capital One Financial. Η υπεύθυνη της ενέργειας αυτής, μια Αμερικανίδα χάκερ, συνελήφθη σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακάλυψη της πειρατείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
Γόνιμος επιστημονικός διάλογος για τη διεθνή αστάθεια, τον ρόλο της ΕΕ και τις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο
Ολοκληρώθηκε το 6ο Τακτικό Συνέδριο ΠΕΔιΣ: Εστίαση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές προκλήσεις
σχολείο
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
Κλειστές σχολικές μονάδες, άδεια θρανία και γηρασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζουν τον χάρτη της εκπαίδευσης
Δημογραφική «βόμβα» στα σχολεία: Έως 430.000 λιγότεροι μαθητές μέχρι το 2035
ptixio.jpg
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων
Η ΠΕΑΚ ζητά αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου και προστασία των σπουδαστών από παραπλανητικές πρακτικές
Εκπαίδευση με όρους νομιμότητας - Σαφές μήνυμα κολεγίων κατά των πλαστών τίτλων