Σκέπασε και το Σάο Πάολο η τέφρα του Αμαζονίου - Οι θλιβερές εικόνες της καταστροφής
Ο «πνεύμονας του πλανήτη» νοσεί

Ανυπολόγιστη είναι, προς το παρόν, η καταστροφή που υπέστη ο Αμαζόνιος, καθώς πάνω από 74.000 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει μόνο την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2019. Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2013, ενώ την τελευταία εβδομάδα έχουν ξεσπάσει περί τις 10.000 πυρκαγιές, με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE).

Επί μέρες, απέραντες εκτάσεις καίγονται στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με τα σύννεφα καπνού να καλύπτουν τον ουρανό μέχρι και το Σάο Πάολο, αν και απέχει σχεδόν 3.000 χλμ από τον Αμαζόνιο. 

Sao Paolo

 

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο γνωστός για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάμπριο, τονίζοντας πως ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη και ο «πνεύμονας» της Γης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Regram #RG @IamNickRose: Terrifying to think that the Amazon is the largest rain forest on the planet, creating 20% of the earth’s oxygen, basically the lungs of the world, has been on fire and burning for the last 16 days running, with literally NO media coverage whatsoever! Why?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις 21 Αύγ, 2019 στις 12:11 μμ PDT

σχετικά άρθρα

Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά
Τοποθέτηση Αιρετού ΠΥΣΔΕ Σερρών Παπαχρήστου Βασιλείου στη συνεδρίαση  της 28ης Φεβρουαρίου 2020 - Επί του πίνακα Α και Γ Κενών και πλεονασμάτων...
Μεταθέσεις: Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δηλωμένα κενά