hernandez el salvador
Η νεαρή κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία και βρισκόταν αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 30-50 ετών - Η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι από τις αυστηρότερες στον πλανήτη

Αθωώθηκε σήμερα από δικαστήριο του Ελ Σαλβαδόρ η 21χρονη, που βρισκόταν αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης 30-50 ετών κατηγορούμενη για τη δολοφονία του μωρού της, το οποίο είχε γεννήσει νεκρό, ανακοίνωσε μία από τις δικηγόρους της.

«Αθωώθηκε!!! Ναι, τα καταφέραμε!» έγραψε στο Twitter η Μπέρθα Μαρία Ντελεόν, η συνήγορος της Έβελιν Ερνάντες.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης 40 ετών για ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής γυναίκας, που γέννησε νεκρό το αγοράκι που κυοφορούσε μετά τον βιασμό της.

«Δόξα τω Θεώ, αποδόθηκε δικαιοσύνη» φώναξε η Ερνάντες, κλαίγοντας, στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο και την επευφημούσε.

Η νομοθεσία κατά των αμβλώσεων στο Ελ Σαλβαδόρ είναι από τις αυστηρότερες στον πλανήτη. Στη συντηρητική καθολική χώρα, ο ποινικός κώδικας προβλέπει την επιβολή ποινής φυλάκισης 2 ως 8 ετών σε κάθε περίπτωση άμβλωσης, αλλά στην πράξη, οι δικαστές αντιμετωπίζουν κάθε απώλεια βρέφους ως «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», κατηγορία που επισύρει ποινή 30 ως 50 ετών κάθειρξης.

«Πιστεύουμε ότι ο δικαστής ήταν πολύ δίκαιος στην απόφασή του. Ο δικαστής επισήμανε ότι δεν υπήρχε τρόπος να αποδειχθεί ότι διαπράχθηκε έγκλημα και για αυτό ακριβώς (η Ερνάντες) αθωώθηκε», είπε η Ντελεόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γυμνάσιο χαιδαρι
Πτώση σε σχολείο στο Χαϊδάρι: Στο χειρουργείο με διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα η μαθήτρια
Το χειρουργείο αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα - Δεν κινδυνεύει η ζωή της
Πτώση σε σχολείο στο Χαϊδάρι: Στο χειρουργείο με διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα η μαθήτρια
Μαρινάκης, Λαζαρίδης, Ντόρα Μπακογιάννη
Λαζαρίδης: Διέγραψε το retweet κατά της Μπακογιάννη – Μαρινάκης: «Θα υπήρχε ζήτημα αν δεν το έκανε»
Ο Μακάριος Λαζαρίδης απέσυρε την ανάρτηση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη – Π. Μαρινάκης: "Ατυχέστατη και λάθος κίνηση"
Λαζαρίδης: Διέγραψε το retweet κατά της Μπακογιάννη – Μαρινάκης: «Θα υπήρχε ζήτημα αν δεν το έκανε»
αποφοτοι
Μουσικοφιλολογική βραδιά για τον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη
Ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος» τιμά το έργο του δημιουργού με εισηγήσεις, λογοτεχνική προσέγγιση και ζωντανή μουσική παρουσία
Μουσικοφιλολογική βραδιά για τον Διονύση Σαββόπουλο στη Θεσσαλονίκη