Βρετανία: Αυξήθηκαν τα κρούσματα ιλαράς - Μην πιστεύετε τις ασυναρτησίες των αντιεμβολιαστών, λέει ο Τζόνσον
«Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι απλά ακούνε αυτές τις δεισιδαιμονικές ασυναρτησίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όλα αυτά τα πράγματα κατά των εμβολίων, και σκέφτονται πως το εμβόλιο MMR είναι κακή ιδέα. Αυτό είναι λάθος, σας παρακαλώ, εμβολιάστε τα παιδιά σας»

Οι Βρετανοί πρέπει να εμβολιαστούν εναντίον της ιλαράς και να αδιαφορήσουν για τις διαδικτυακές «ασυναρτησίες» σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν τα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κι ενώ έχει καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας.

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 έχουν καταμετρηθεί στη Βρετανία περισσότερα από 230 νέα κρούσματα ιλαράς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε να διεξαχθεί ένα συνέδριο εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να συζητηθεί πώς θα μπορούσαν να προωθήσουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο MMR (ιλαρά-μαγουλάδες-ερυθρά), την ώρα που το γραφείο του αναφέρει ότι στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας (NHS) έγινε επικαιροποίηση του περιεχομένου προκειμένου οι χρήστες να ενημερωθούν για τις παραπλανητικές πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με τους κινδύνους των εμβολίων.

«Η Βρετανία, γενικά, έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ στη μάχη εναντίον της ιλαράς, όμως για πρώτη φορά, ξαφνικά, οδεύουμε προς τη λάθος κατεύθυνση» υπογράμμισε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο του Τρούρο, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

«Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι απλά ακούνε αυτές τις δεισιδαιμονικές ασυναρτησίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όλα αυτά τα πράγματα κατά των εμβολίων, και σκέφτονται πως το εμβόλιο MMR είναι κακή ιδέα. Αυτό είναι λάθος, σας παρακαλώ, εμβολιάστε τα παιδιά σας».

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή το 87% των παιδιών λαμβάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου MMR, μια τάση που πιθανόν συμβάλει στην εξάπλωση της νόσου. Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο της το 97% των παιδιών να λαμβάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς
Η ανοιχτή επιστολή υποψήφιας των πανελλαδικών εξετάσεων 2020 στο alfavita.gr
Αρίστευσε στις πανελλαδικές και στοχεύει τη Νομική - Οι συμβουλές της στους υποψηφίους της νέας χρονιάς