Ονδούρα: 3 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις οπαδών
Δολοφονικές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών της Ολίμπια και της Μοτάγουα

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο πλαίσιο του μεγάλου ποδοσφαιρικού ντέρμπι της Ονδούρας μεταξύ της Ολίμπια και της Μοτάγουα, με το ματς (για το πρωτάθλημα Απερτούρα της χώρας) να μην αρχίζει ποτέ και τρεις ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άγριων επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως γιορτή από το φίλαθλο κοινό, όμως αυτό που συνέβη στην Ονδούρα στο πλαίσιο του Superclasico μεταξύ της Ολίμπια και της Μοτάγουα είναι στο ακριβώς αντίθετο άκρο: έχθρα, μίσος, πόλεμος και θάνατος.

Σύμφωνα με το sport24, όλα άρχισαν όταν το πούλμαν που μετάφερε την αποστολή της Μοτάγουα στην Τεγουσιγάλπα δέχτηκε επίθεση από πέτρες και μπουκάλια, με αποτέλεσμα τρεις παίκτες της να τραυματιστούν ελαφρά από σπασμένα τζάμια και να διακομίζονται στο νοσοκομείο.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος το ντέρμπι ματαιώθηκε και οι 10.000 οπαδοί που βρίσκονταν στο γήπεδο προσπάθησαν να φύγουν άναρχα αλλά μπλοκαρίστηκαν από τους περίπου 5.000 αστυνομικούς που ήταν εκεί, επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης.

Η συνέχεια; Άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων εντός του γηπέδου που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων -όλοι τους μεταξύ 20 και 27 ετών- και στον τραυματισμό δεκάδων ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

"Ναυαρχίδα" του τουρισμού η Κρήτη με τους περισσότερους επισκέπτες

Λευκάδα: Φάρος Δουκάτο - Το ακρωτήρι όπου γίνονταν θυσία οι ερωτευμένοι

Δόλωσαν ολόκληρη γαλοπούλα και την έριξαν στη θάλασσα - Δεν θα πιστέψετε τι έπιασαν
 

σχετικά άρθρα