gran canaria fotia
Στάχτη 15.000 στρέμματα

Υπό προσωρινή κράτηση τέθηκε σήμερα ο άνδρας, που φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά στο ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια, η οποία έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη 15.000 στρέμματα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια δικαστική πηγή.

«Κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς και (η δικαστής) διέταξε την προφυλάκισή του» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της δικαστικής αρχής των Καναρίων Νήσων, που διευκρίνισε ότι «προς το παρόν εξετάζεται μονάχα το σενάριο της αμέλειας», ως αιτία της φωτιάς.

Ο άνδρας συνελήφθη το Σάββατο.

Η φωτιά, που ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, από ένα μηχάνημα συγκόλλησης στην κωμόπολη Αρτενάρα, έχει ήδη κάψει σχεδόν 15.000 στρέμματα δασικής γης.

Σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, δεν είχε επεκταθεί περαιτέρω, εντούτοις, οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει προς το παρόν να την θέσουν υπό έλεγχο και ο φόβος της αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός, στην περίπτωση που ενισχυθούν οι άνεμοι, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών των Καναρίων.

«Εάν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων (ότι δεν θα ενισχυθούν οι άνεμοι) επιβεβαιωθούν απόψε, η πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει τεθεί υπό έλεγχο αύριο το πρωί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της αυτόνομης κοινότητας Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

Οι περίπου 1000 κάτοικοι των χωριών, στο εσωτερικό του νησιού, που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, όμως οι τουριστικές εκδρομές δεν πραγματοποιούνται στη νήσο, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης των Κανάριων Νησών.

Εξάλλου, η περιφερειακή κυβέρνηση τόνισε σήμερα, σε ένα δελτίο Τύπου, ότι «η τουριστική βιομηχανία δεν επλήγη από την πυρκαγιά», που ξέσπασε μακριά από τις τουριστικές περιοχές.

Κανένα ξενοδοχείο δεν απειλήθηκε και δεν σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις, διευκρίνισε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης - Τάιλερ Μακμπέθ
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
Γιατί μπήκε η ιδιωτική συνομιλία για το παιδί στην «Ιθάκη» – Η οργή Κασσελάκη για τα «θολά νερά ομοφοβίας»
Πυρά Τάιλερ κατά Τσίπρα: «Κακώς αναφέρθηκε στο όνομά μου – Ήταν "κόκκινη γραμμή"»
Ευρωπαϊκά σχολεία
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Ποιοι προκρίνονται για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε τον προσωρινό πίνακα υποψήφιων για την κάλυψη της θέσης του αναπληρωτή Διευθυντή στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol του...
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Ποιοι προκρίνονται για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
Erasmus
Νέο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ “XPLORE” με τη συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου
Η ΔΠΕ Λασιθίου εντάσσεται σε μια καινοτόμα διεθνή σύμπραξη που φέρνει το PBL, τα eSports και το Roblox στη σύγχρονη εκπαιδευτική πράξη
Νέο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ “XPLORE” με τη συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου