Thumbnail
Υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Οι μαζικές δολοφονίες που βύθισαν στο πένθος την Αμερική αποτελούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «σατανικές επιθέσεις» εναντίον του έθνους μας, αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Τέξας και το Οχάιο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει κατεπειγόντως με αποφασιστικότητα μετά αυτά τα αιματηρά περιστατικά.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι όλοι οι Αμερικανοί πρέπει «να καταδικάσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και κάθε ιδεολογία περί ανωτερότητας της λευκής φυλής».

«Αυτές οι μοχθηρές ιδεολογίες πρέπει να ηττηθούν» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος σε δηλώσεις που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

«Το μίσος δεν έχει καμία θέση στην Αμερική. Το μίσος στρεβλώνει τον νου, ρημάζει την καρδιά και κατατρώει την ψυχή».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι ζήτησε από το FBI να ερευνήσει τα εγκλήματα μίσους και την εγχώρια τρομοκρατία.

Υπογράμμισε ότι το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέβαλαν στη ριζοσπαστικοποίηση των ανθρώπων, δίνοντας ώθηση στα εγκλήματα μίσους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ πρέπει να ενεργήσουν ως ένας λαός, να επιδιώξουν πραγματικές δικομματικές λύσεις.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι θα κατευθύνει το υπουργείο Δικαιοσύνης να εργαστεί με τις τοπικές αρχές και τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίζουν τους δράστες μαζικών δολοφονιών προτού εκείνοι διαπράξουν τις επιθέσεις τους.

Όπως επισήμανε, οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν ή να μειώσουν την κουλτούρα της βίας, μεταξύ άλλων τα βιντεοπαιχνίδια που προωθούν τη βία.

Τόνισε, εξάλλου, ότι η χώρα του πρέπει να μεταρρυθμίσει τους νόμους για την ψυχική υγεία με στόχο την αναγνώριση των προσώπων με ψυχικά προβλήματα, περιλαμβανομένων μέτρων όπως του ακούσιου εγκλεισμού.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε την επιβολή της θανατικής ποινής για όσους διαπράττουν μαζικές δολοφονίες και εγκλήματα μίσους.

Έστειλε τα συλλυπητήριά του στο Μεξικό για τον θάνατο των υπηκόων του στην επίθεση στο Ελ Πάσο.

Υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Τραμπ τάχθηκε σήμερα υπέρ της «ταχείας» εκτέλεσης των δραστών πολύνεκρων επιθέσεων.

«Δίνω εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης να προτείνει έναν νόμο που θα εγγυάται ότι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα μίσους και μαζικές δολοφονίες θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κι ότι αυτή η ποινή θα εφαρμόζεται ταχέως, με αποφασιστικότητα και χωρίς χρόνια άχρηστων καθυστερήσεων» υπογράμμισε από τον Λευκό Οίκο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP - Reuters

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Σκληραίνει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, με αιχμές, προσωπικές επιθέσεις και...
Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: «Υπό πίεση ο Ανδρουλάκης» απαντούν στελέχη κοντά στον Τσίπρα
Γιώργος Σιακαντάρης
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη για το μανιφέστο Τσίπρα: «Τόση εμπάθεια;»
Ο Γ. Σιακαντάρης απαντά στον Κ. Βαξεβάνη: «Τόση εμπάθεια;» – Η κόντρα για το μανιφέστο Τσίπρα
καιρός βροχές
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες
Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά
Καιρός: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και βροχές – Πού θα «χτυπήσει» η αστάθεια τις επόμενες ημέρες